Mam 1kg parzonej i generalnie nie wiem co z nią zrobić. Nie chce robić białego barszczu, dlatego pytam: Czy znacie jakieś przepisy z białą kiełbaską w roli głównej ;)
Nie musi być taki wykwintne jak : Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej
Biała kiełbasa. strona 1 z 2
Anno zrób sobie grila i zjedz :D . albo usmaż sobie elegancko na patelence do tego fryteczki + jakaś dobra sałatka typu sałata lodowa , pomidory itd. Zestaw extra :P
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Hm, może w cieście francuskim ? Nacinasz kiełbasę do środka trochę cebuli, łyżeczka musztardy, zawijasz w ciasto francuskie, nacinasz ciasto i smarujesz rozbełtanym jajkiem i do piekarnika :>
Upiecz po prostu :) Posyp ją delikatnie solą, sporą ilością majeranku i np. papryką czerwoną. Można jeść na ciepło, ale na zimno jest rewelacyjna!
Daj mi, z chęcią wszamam zwyczajnie z ćwikłą i z chrzanem. Od lat białej w ustach nie miałam
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail