Witam :D
Sałatek jest całe mnóstwo, z mięsem, z owocami, na słodko, na pikantnie...
Do wyboru do koloru ;)
Jeśli nie dodajemy do nich za dużo majonezu, to są jednymi z najzdrowszych potraw ;)
A jaka jest Wasza ulubiona sałatka? J
aką przyrządzacie najczęściej?
A jakiej nigdy byście nie zjedli ponownie?
Pozdrawiam Stycz
lista tematów
Sałatki ;) strona 2 z 2
Fajny temat! :) Można by było tutaj wrzucać jeszcze przepisy...
Z tuńczykiem i orzeszkami ziemnymi, omnomnom! Kiedyś była to warstwowa z jajkiem i kukurydzą/groszkiem.
Z zupką chińską i kapustą pekińską, bo Tata uwielbia, a i reszcie domowników też smakuje. ;) Warstwowa j/w.
Takiej nie ma, ale niespecjalnie smakuje mi warzywna - gotowane ziemniaki, marchewka, pietruszka, groszek/kukurydza. Kupiłam też kiedyś gotową w Biedronce, bo niby taaaka pycha, z kurczakiem i ananasem - bleee, za duzo majonezu, bez smaku i jakaś taka mdła... Gdybym była głodna to pewnie zjadlabym jedną i drugą, ale srednio by mi smakowała. ;)
Gyros, warzywna, z makaronem ryżowym i pieczarkami oraz z kurczakiem na słodko.
Warzywną i z makaronem ryżowym :D
Hmmm... Nie jestem zbyt wybredna, jak coś dziwnie wygląda i pachnie, to to biorę do ust. I chyba nie ma takiej, narazie :D
padłam
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Taka, którą sama sobie wymyśliłam, będzie ktoś chciał przepis, to podam :)
Jest ich kilka, nie jest tak, że tylko jedną bo uwielbiam sałatki. Głównie jest to ryżowa,warzywna,gyros,grecka i ta wymieniona powyżej (:
Sałatka zakupiona w takim plastikowym wiadereczku (nie wiem skąd ona była, bo ja jej nie kupiłam) składała się głównie z ziemniaków i brokuł, prócz tego kilka ziarenek kukurydzy i wszystko pływało w majonezie, okropieństwo, nie polecam :)