gagulina
Posty: 2670 (po ~144 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  11 listopada 2012 (pierwszy post)
Jak wybierać oliwę z oliwek aby była jak najbardziej wartościowa?
Jaką kupujecie?
Do czego używacie?

Czy sos sojowy naprawdę jest taki zdrowy?
Jaki kupować?
Do czego używać?
madzia2143
madzia2143
  11 listopada 2012

kieruję się tym by była w ciemnej butelce i aby miała napis "Extra virgin" :)

na temat sosu sojowego się nie wypowiem bo nie używam..

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  12 listopada 2012

sos sojowy zdrowy? ma dużo białka i tyle,poza tym ochydnie smakuje,nie polecam. Oliwę z oliwek w szklanej,ciemnej butelce.

Zadziora
Zadziora
  18 listopada 2012
gagulina
gagulina: Jak wybierać oliwę z oliwek aby była jak najbardziej wartościowa? Jaką kupujecie? Do czego używacie?

Ja kupuję oliwera, ale to się tylko nazywa oliwa z oliwek ;d

gagulina
gagulina: Czy sos sojowy naprawdę jest taki zdrowy? Jaki kupować? Do czego używać?


Czy zdrowy to nie wiem, ale ja go dodaję do chińszczyzny :)
asexualna
asexualna
  18 listopada 2012
gagulina
gagulina: Czy sos sojowy naprawdę jest taki zdrowy? Jaki kupować? Do czego używać?

Zdrowszy niż sól. Pozwole sobie zacytować:
"Dostarcza pełnowartościowego białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest źródłem błonnika, witamin z grupy B i pierwiastków mineralnych. Ponadto sos sojowy ma bardzo mało tłuszczów, może być więc stosowany w diecie odchudzającej. Warunek: wybierz naturalny, japoński sos sojowy bez chemicznych dodatków"
Poza tym polecam Kikkoman z zielonym wieczkiem, ma zredukowaną ilość soli.
Ja używam praktycznie do wszystkiego, do czego pasuje. Do ryb, do mięsa drobiowego i wołowego. Można zrobic z nim omleta lub jajecznice. Dodać do sałatki, albo do bulionu.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.