Likier kokosowy - domowe malibu
Składniki:
*200g wiórek kokosowych
*250ml spirytusu (ja użyłam 500ml wódki)
*1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
*1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
*ewentualnie mleczko kokosowe (nie dodawałam)
*słoik z nakrętką
Wykonanie:
Wiórki wsypać do słoiczka i zalać alkoholem. Zakręcić i zostawić tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączyć wiórki (można je wykorzystać do ciasta). Do dzbanka wlać obie puszki mleka oraz ewentualnie mleczko kokosowe i dolać odsączony przez sitko alkohol. Całość zmiksować i przelać do butelki. Schłodzić i pić.
lista tematów
Domowe MALIBU
w temacie wypowiadają się sami rzygacze
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Przecież wódka jest za słaba żeby przegryźć to w 4 dni, spirol służy do zabawy w likiery, nalewki itd.
Konto usunięte: Przecież wódka jest za słaba żeby przegryźć to w 4 dni, spirol służy do zabawy w likiery, nalewki itd.
LOL no właśnie. Spiryt lubelski i jazda.
Konto usunięte: Likier kokosowy - domowe malibu
Składniki:
*200g wiórek kokosowych
*250ml spirytusu (ja użyłam 500ml wódki)
*1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
*1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
*ewentualnie mleczko kokosowe (nie dodawałam)
*słoik z nakrętką
Wykonanie:
Wiórki wsypać do słoiczka i zalać alkoholem. Zakręcić i zostawić tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączyć wiórki (można je wykorzystać do ciasta). Do dzbanka wlać obie puszki mleka oraz ewentualnie mleczko kokosowe i dolać odsączony przez sitko alkohol. Całość zmiksować i przelać do butelki. Schłodzić i pić.
Likiery są rzygopędne.