Witam
Prawdopodobnie był już tutaj kiedyś temat o tej sałatce, ale chcę zadać kilka pytań, mianowicie:
-Czego do niej używacie, sałaty lodowej czy kapusty pekińskiej ?
-Jakiej firmy przyprawa ?
-Przyprawa przed smażeniem czy po ? (Spotkałam się z wersją "po" i była całkiem ok)
-Jak po kolei (od dołu) wyglądają Wasze warstwy sałatki?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :-)
lista tematów
O sałatce gyros
pekińskiej
Właśnie tego nie pamiętam, ale chyba Prymat.
przed
na spód miski daję kapustę, potem marchewkę, kukurydzę, ogórki, gyros, polewam sosem i tak od nowa.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Konto usunięte: -Czego do niej używacie, sałaty lodowej czy kapusty pekińskiej ?
-Jakiej firmy przyprawa ?
-Przyprawa przed smażeniem czy po ? (Spotkałam się z wersją "po" i była całkiem ok)
-Jak po kolei (od dołu) wyglądają Wasze warstwy sałatki?
Sałata jest mi obojętna, co w ręce wpadnie.
Przyprawy sama mieszam. Czosnek, słodka papryka, curry i trochę kolendry. Pewnie nie smakuje aż tak dobrze, bo nie ma wzmacniaczy, cóż.
Oczywiście, że przed.
Na dnie trochę sałaty, potem kurczaka i to polewam sosem czosnkowym. Potem lecą kolejno ogórek, pomidor, ciąg dalszy sałaty, potem znowu mięso, na góre ananas, a na koniec znowu polewam sosem. Spoxik.
Sałaty lodowej. Rwę na sam koniec liście i układam na gotowej już sałatce.
Lubię kiedy przyprawa gyros jest intensywna,dlatego też używam Kamisa. Zdarzało mi się też używać Apetity.
Obowiązkowo przed. Mięso musi trochę z przyprawą poleżeć.
Na samym dole jest ketchup,potem mięso,następnie kukurydza+groszek+ogórek kiszony+sos czosnkowy.
Pekińskiej
Nie używam przyprawy do gyrosa
Mięso, keczup, pomidory z cebulą, sos czosnkowy, ogórki, sałata, sos czosnkowy, kukurydza :P