Masło, cukier, kakao i wodę zagotować.
Odlać pół szklanki na polewę, resztę przestudzić.
Do chłodnej masy wbić żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać alkohol i wymieszać.
Ostrożnie połączyć z ubitą pianą z białek oraz rodzynkami obtoczonymi w mące.
Piec około godziny w 180-200 stopniach w dwóch małych lub jednej dużej keksówce wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą albo wyłożonej papierem do pieczenia.
1-Lubicie Murzynka?
2-Jak często go jecie ?
3-Według was czemu taka nazwa ?
lista tematów
Murzynek strona 1 z 10
Nie wiem co w przepisie robi alkohol, takiej wersji nie jadłem :P
Nazwa, bo jest czarny jak nyga
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Wolę wersję lite bez masła, cukru, kakao, wody, jajek, mąki, proszku do pieczenia, rodzynek i bułki tartej.