gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  18 sierpnia 2011 (pierwszy post)
Tuńczyk

Konto usunięte
Konto usunięte: mięso tuńczyka jest nie tylko smaczne, ale też niesamowicie bogate w witaminy A, D, B3, B6 i B12. Poza tym zawiera bardzo duzo minerałów takich jak: wapń, fosfor, cynk i magnez. Tuńczyka mozna jeść w każdej postaci: wędzonego, suszonego, konserwowanego czy też surowego. Jest on niesamowicie bogaty w białko i naprawdę ubogi w tłuszcz.

-Jecie tuńczyka, lubicie?
-Pod jaką postacią? W oleju, w sosie własnym, sałatki, tuńczyk smażony? W kawałkach czy rozdrobniony?
-Jak często jecie tuńczyka?
-Słyszeliście coś o tym, że nie można go jeść częściej niż raz w miesiącu?

Ja osobiście tuńczyka uwielbiam pod każdą postacią, najmniej smażonego i rozdrobnionego. Uwielbiam sałatkę: tuńczyk w oleju, jajka, kukurydza, ogórek kiszony, ew. ananas i ser żółty :)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  19 sierpnia 2011
gagulina
gagulina: -Jecie tuńczyka, lubicie? -Pod jaką postacią? W oleju, w sosie własnym, sałatki, tuńczyk smażony? W kawałkach czy rozdrobniony?

Lubię. Mogę jeść takiego normalnego z puszki na chleb czy wlaśnie w sałatce.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

TheWitch
TheWitch
  19 sierpnia 2011
gagulina
gagulina: -Jecie tuńczyka, lubicie?

oczywiscie :)

gagulina
gagulina: -Pod jaką postacią? W oleju, w sosie własnym, sałatki, tuńczyk smażony? W kawałkach czy rozdrobniony?

smazony badz salatki :)
oczywko bez oleju, olej rujnuje wszystko co dobre.

gagulina
gagulina: -Jak często jecie tuńczyka?

hmm, w ciagu ostatnich 10 dni jadlam go dwa razy, ale czasem jest tak, ze przez miesiac nie jem :)

gagulina
gagulina: -Słyszeliście coś o tym, że nie można go jeść częściej niż raz w miesiącu?

nie slyszalam :D

gagulina
gagulina: Uwielbiam sałatkę: tuńczyk w oleju, jajka, kukurydza, ogórek kiszony, ew. ananas i ser żółty :)

a ja lubie taka: tunczyk w brine + ryz + kukurydza + ogorki konserwowe (korniszony) + majonez + pieprz + cebula :Zakochany:
curly0
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
curly0
  19 sierpnia 2011

ostanio robiłam spaghetti z tuńczykiem.

ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  22 sierpnia 2011

Nie lubię tuńczyka, rzadko go jadam , również w żadnych sałatkach nie przejdzie. Wolę np makrelę wędzoną.

Sebuch
Sebuch
  22 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wolę np makrelę wędzoną.

fuuuu okropienstwo , jak mozna cos takiego zjesc :ninja:
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  22 sierpnia 2011
Sebuch
Sebuch: fuuuu okropienstwo , jak mozna cos takiego zjesc

LOL, no normalnie, wyciągając ości i szamiąc mięso. Najlepsza sama, z bułką, aczkolwiek w jakiejś tam sałatce też może być. Dobra, zdrowa, bogata w 'dobre' tłuszcze ryba.
Patrishia
Patrishia
  22 sierpnia 2011

Nie znoszę tuńczyka. Kojarzy mi się z kocią karmą w puszkach. Wolę łososia norweskiego, wędzonego.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.