Jakie są Wasze ulubione potrawy z ziemniaka ??
Jakieś ciekawe przepisy mile widziane .
Kartofle smażone z dipem czoskowym
0,5 kg kartofli
2 ząbki czosnku
150 g jogurtu naturalnego
suszona bazylia
sól, pieprz
olej
Kartofle obrać i w całości ugotować w osolonej wodzie. Muszą być miękie ale zwarte - nie rozpadające się. Ugotowane kartofle kroimy na ćwiartki a następnie na cząstki. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy je aż się zezłocą. Z jogurtu, soli, pieprzu, bazylii i rozgniecionego czosnku przygotowujemy dip. Kartofle podajemy z dipem. Według upodobań bazylię można zastąpić przyprawą do pizzy czy dań włoskich. Przed usmażeniem kartofle można też posypać takimi przyprawami lub ostrą i słodką papryką.
lista tematów
Ziemniaki,pyry,kartofle...... strona 1 z 2
I`m Not Trying To Save HipHop,I`m Trying To Save My Son From OnomatoPeja....the Saga Continues .....http://www.youtube.com/watch?v=sBFx74laoGc
1. Pieczone w całości w piekarniku
2. Pieczone w piekarniku w półtalarkach
3. Puree
4. Zapiekanka z ziemniaków, pieczarek i sera żółtego, z dodatkiem mleka
5. Jako kluski śląskie
6. Jako frytki/talarki
Wiadomo, że w każdej postaci lubię.
Ale chciałem wam pokazać jaki szał w kurortach nadmorskich robi ziemniak na patyku w plasterkach.
Widziałem całą procedurę jak się go robi
Specjalna maszyna co kroi dużą bulwę, nakłada na patyk, potem pani nim uderza w stół żeby się rozkleił i wsadza w gorący olej na chwilę.
Do tego full posypek, od smaku pizzy do ogórka w czekoladzie
Koszt : 6zł.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
NuTiiiiii: Ale chciałem wam pokazać jaki szał w kurortach nadmorskich robi ziemniak na patyku w plasterkach.
U mnie na wsi na festynie też to było;p cebulowe pycha kurde we frytkownicy bez problemu da się to zrobić, ale krótsze o!
Mam ostatnio fazę na zapiekankę z ziemniaków, coś tam dorzucam, zalewam sosem i serem mmmmm :D