Nieapetyczna
Nieapetyczna
  1 lipca 2011 (pierwszy post)

Mam pytanie odnośnie kremu do karpatki czy lepiej jest ostudzone budynie zmiksować z miękkim masłem czy może masło mleko i cukier zagotować i dodać do tego budyń i zagotować? mam na myśli to czy gdy rozpuściłabym tłuszcz w gorącym mleku, to po wystudzeniu krem byłby sztywny?

asiulcia1
asiulcia1
  1 lipca 2011

@Nieapetyczna:

Musisz zimny budyn zmiksowac z miękkim masłem lub margaryną. :)

Nawiasem mówiąc to najlepszy jest budyn domowej roboty :ssh: :mrgreen:

Kasjopejka
Kasjopejka
  12 lipca 2011

ja sama nie robiłam kremu do karpatki bo zawsze używam taki z oetkera i wychodzi bardzo dobry i dużo :)

StworzonaByCieszyc
StworzonaByCieszyc
  14 lipca 2011

po co się meczyć;) ? lepiej kupić gotowy ;)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.