Joł
Tak się zastanawiałam...
Lubicie dania wegetariańskie?
Czy na Waszym talerzu zawsze musi znaleźć się mięso?
Osobiście bardzo lubię taką kuchnie, szczególnie z brokułami i kalafiorem.
Dlatego przedstawię Wam moje ulubione dania, które robię dość często.
Kotleciki brokułowe oraz makaron z brokułami w sosie śmietanowo-serowym. Dość proste i przyjemne przepisy.
lista tematów
vegevege strona 2 z 2
Lubię warzywa, nie muszę jeść codziennie mięsa, ale mięso jest również ważnym elementem diety.
Z Twoich propozycji próbowałem makaronu z sosem i brokułami i jest ok. Jeśli mam ochotę na kotlety bez mięsa to sięgam zazwyczaj po kotlety sojowe albo jajeczne.
Konto usunięte: zawsze nie musi, ale od czasu do czasu tak :)
uwielbiam filety z kurczaka lub indyka:)
U mnie też najczęściej mięso drobiowe najlepsze!
O o, jaki jest Twój przepis? Bo ja mój cały czas udoskonalam, wypytując innych.
Ugotowałam kilogram ziemniaków przecisnełam przez praskę do ziemniaków dodałam podsmazona wcześniej cebulę, mąkę i jajko oraz garsc natki pietruszki, dodałam do tego przyprawy vegeta, pieprz ziołowy i dosc sporo suszonego oregano :). To wszystko wymieszałam a na koniec dodałam ugotowane wczesniej rożyczki 1 kalafiora i brokuły. Obtoczyłam w bułce tartej uformowałam i na patelnie :)
drób zdrowszy od wołowiny
Konto usunięte: Ugotowałam kilogram ziemniaków przecisnełam przez praskę do ziemniaków dodałam podsmazona wcześniej cebulę, mąkę i jajko oraz garsc natki pietruszki, dodałam do tego przyprawy vegeta, pieprz ziołowy i dosc sporo suszonego oregano :). To wszystko wymieszałam a na koniec dodałam ugotowane wczesniej rożyczki 1 kalafiora i brokuły. Obtoczyłam w bułce tartej uformowałam i na patelnie :)
Ja robię bez ziemniaków i nie obtaczam w bułce tartej, tak jak Ty robisz już próbowałam też
Ah i jeszcze dodaję zawsze płatków kukurydzianych.
Jeszcze pytanie, z jakim sosem podajesz?
Konto usunięte: Ugotowałam kilogram ziemniaków przecisnełam przez praskę do ziemniaków dodałam podsmazona wcześniej cebulę, mąkę i jajko oraz garsc natki pietruszki, dodałam do tego przyprawy vegeta, pieprz ziołowy i dosc sporo suszonego oregano :). To wszystko wymieszałam a na koniec dodałam ugotowane wczesniej rożyczki 1 kalafiora i brokuły. Obtoczyłam w bułce tartej uformowałam i na patelnie :)
narobilas mi smaka
o z płatkami sporóbuje jeszcze kiedys :)
z brokułowym , z koperkowym
i z sałata z serem feta :)
Konto usunięte: ja ostatnio robiłam kotleciki żytnio-orzechowe. wychodzą super i łatwe do zrobienia.
o kotlecikach żytnich pierwszy raz słyszę
takie robiłas??
http://weganie.blogspot.com/2011/06/kotleciki-zytnio-orzechowe.html
sama bym tez chetnie zjadla sobie teraz. ostatnio jak je robiłam to poszły jak cieplutkie bułeczki, a myślałam ze zostaną na drugi dzień. :)