KaroIa
KaroIa
  26 maja 2011 (pierwszy post)
- margaryna
- mleko w proszku
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- szklanka wody
- wiórki kokosowe
- paczka wafli

Cukier dotujemy z wodą, zdejmujemy z ognia, dodajemy margarynę i mieszamy do roztopienia.
Następnie dodajemy mleko w proszku, mieszamy, wsypujemy wiórki kokosowe i pokruszone wafle.
Studzimy, formujemy w kulki i obtaczamy w wiórkach.


Przepis wygrzebany gdzieś od babci. :D
Martittaaaaa
Martittaaaaa
  27 maja 2011
Prinz
Prinz: z kości na ości?

Biorę przykład z Ciebie :jezyk:

Konto usunięte
Konto usunięte: chłop nie pies i na kości nie poleci :D

Oj chyba za bardzo lubię jeść żeby się tak mocno wychudzić ;) Ale te 2 - 3 kilo mniej nie zaszkodzi ;)
Prinz
Posty: 9528 (po ~128 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  27 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Biorę przykład z Ciebie

juz ponad 11kg w dół :jezyk:

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Martittaaaaa
Martittaaaaa
  28 maja 2011
Prinz
Prinz: juz ponad 11kg w dół

No ładnie, ładnie :)
incepcja1
incepcja1
  2 czerwca 2011

znam rowniez swietny przepis na rafaello :)
litr mleka
pol szklanki cukru
200G masla
4 lyzki maki pszennej
4 lyzki maki ziemniaczanej
400G wiorkow kokosowych
2 paczki krakersow

Z litra mleka odlewamy szklanke. Pozostale mleko z cukrem zaczynamy podgrzewac. Miedzy czasie do odlanej szklanki mleka wsypujemy obie maki i mieszamy do uzyskania jednolitego plynu. Kiedy mleko zacznie sie gotowac wlewamy pozostale mleko z makami. gotujemy jeszcze okolo 3 minut do uzyskania konsystencji gestego budyniu :)
Nastepnie odstawiamy budyn w chlodniejsze miejse aby wystygl. Kiedy budyn bedzie chlodny w porywach do cieplego (taki nie za cieply nie lodowaty) siekamy kostke masla i dodajemy do srodka. Mieszamy maslo z budyniem do uzyskania jednolitej konsystencji. Do jednolitej masy dodajemy okolo370G w.kokosowych i wszystko mieszamy. Wykladamy blache folia i rozkladamy na dnie SLONE krakersy kladziemy nasza mase, nastepnie znow krakers i znow mase. Na wierzchu posypujemy tymi wiorkami co nam zostany czyli okolo 30 G :) i do lodowki. Najlepiej smakuje nastepnego dnia kiedy to slony smak krakersow przegryzie sie ze slodkim smakiem kokosu i mleka :)

Smakuje rewelacyjnie bardzo szybkie do zrobienia jakies 30 min:)
Jak zrobicie dajcie znac czy smakuje :)
a i jeszcze chcialam dodac ze pol szklanki cukru to dosc duzo. Jak ktos lubi mniej slodkie to mozna mniej. Jak ktos bardziej slodkie to oczywiscie mozna wiecej ale zeby nie za duzo :)
Sorry ze bez polskich znakow ale nie posiadam :D

wanttobeloved
wanttobeloved
  2 czerwca 2011

wspaniałe. ; )

xMonikaMoniax
xMonikaMoniax
  5 czerwca 2011

Jadłam jest bardzo dobre:)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.