Macie jakieś ulubione sosy do frytek ? A może frytki z octem, serem ,chlebem (mniam) ?
Wolicie kupić gotowe frytki w sklepie czy samemu pokroić ziemniaki ?
btw. Jak robi się frytki z octem ? Normalnie skrapia się je ? W necie o tym ani słowa.
lista tematów
Frytki strona 3 z 4
Racja,ale nikt z nas nie mówi,że frytki są zdrowe i mają wiele wspólnego ze zdrowym odżywianiem
Konto usunięte: te kupne wyszły suche? o rany, to ja nie wiem. dla mnie one są tak tłuste, że aż płyną. okropne.
Tak, suche bardzo , choć w blasze się piekły z odrobiną tłuszczu nawet.
kupuje w biedronce 2,5 kg karbowane :)
albo z lidla te dlugie cieniutkie
a najbardziej lubie je z salata pomidorem i zielonym ogorkiem kurczakiem usmazonym z przyprawa do gyrosa do tego sos czosnkowy i tabasco no i frytki a wszystko zawiniete w tortille :)
W Połczynie-Zdroju jest jedna restauracja która ma specyficzną "posypkę" do frytek.
Tam te frytki są nieziemsko pyszne :]
Jeżeli będzie miał ktoś okazje tam być to zachęcam do spróbowania.
Poza tym lubię frytki z solą Ketchupem i Majonezem
Wolę długie cienkie frytki niż grube karbowane.
Samemu robiłem jak kiedyś dostałem worek pyr przeznaczonych do frytek:]
najlepsze frytki w fast food'ach wg mnie są w BurgerKing'u
Frytki jem albo z keczupem, albo z majonezem. Czasem dosypuje przyprawy do ziemniaków i tyle;p nie kombinuję nic.
Robię sama, smaczne wychodzą zwykle. Z solą. Ewentualnie z keczupem, ale rzadko.
Na dniach zrobię mój specjał
O to -
Konto usunięte: Macie jakieś ulubione sosy do frytek ? A może frytki z octem, serem ,chlebem (mniam) ?
jem tylko z keczupem, chociaż ogólnie nie przepadam za frytkami.
nie wiem, jak można jeść frytki z octem. ale z serem mogłoby być ciekawie. potrzeć na tarce, posypać i podgrzać w mikrofalówce, może kiedyś tak spróbuję.
chyba wolę te ze sklepu
nie wiem, ale chyba tak jak piszesz.
U mnie w okolicy również jest restauracja, w której podają frytki z ową tajemniczą posypką, podobno są pyszne. Zastanawiam się co to za posypka?
W czym te ziemniaki są obtoczone? Wygląda apetycznie.