Idzie zrobić go z karkówki? Mam jej sporo, a jak bym dobrze udusiła, dodała warzywka, to bym zrobiła placka po zbójnicku? Czy nie
lista tematów
Gulasz strona 1 z 3
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Ja skrojone w kostkę mięso obtaczam w odrobinie mąki i obsmażam chwilę z każdej strony na tłuszczu. Wyciągam z rondla i na tym samym tłuszczu podsmażam posiekaną cebulkę i parę ząbkow czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso, podlewam wodą, dodaję parę suszonych grzybów, paprykę skrojoną w plastry, marchewkę skrojoną rownież w plastry, pieprz, sól i trochę papryki słodkiej :) I wszystko duszę gdzies z 1,5 godziny. Oczywiście mozna kombinować - gdy mam ochotę na gulasz z dodatkiem kaszy gryczanej albo ew. ziemniakow robię ten co napisałam, a gdy z ryżem do całości daję trochę przyprawy 5 smaków i curry. Pycha :D
Konto usunięte: Ja skrojone w kostkę mięso obtaczam w odrobinie mąki i obsmażam chwilę z każdej strony na tłuszczu. Wyciągam z rondla i na tym samym tłuszczu podsmażam posiekaną cebulkę i parę ząbkow czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso, podlewam wodą, dodaję parę suszonych grzybów, paprykę skrojoną w plastry, marchewkę skrojoną rownież w plastry, pieprz, sól i trochę papryki słodkiej :) I wszystko duszę gdzies z 1,5 godziny. Oczywiście mozna kombinować - gdy mam ochotę na gulasz z dodatkiem kaszy gryczanej albo ew. ziemniakow robię ten co napisałam, a gdy z ryżem do całości daję trochę przyprawy 5 smaków i curry. Pycha :D
O to właśnie mi chodziło :D dziękuje Ala :))
Dodaj do przepisu koleżanki parę kropel cytryny do mięsa kiedy będziesz podsmażać ;]
Pory szybciej się zamkną i cały "sok" zostanie w mięsie ;]
Renifer: Dodaj do przepisu koleżanki parę kropel cytryny do mięsa kiedy będziesz podsmażać ;]
Pory szybciej się zamkną i cały "sok" zostanie w mięsie ;]
Nie musi być chyba soczyste? Musi być miękkie :D
Pewnie trochę z tego wyjdzie, bo sporo jej mam;p