Zadziora
Zadziora
  6 maja 2011 (pierwszy post)

Idzie zrobić go z karkówki? Mam jej sporo, a jak bym dobrze udusiła, dodała warzywka, to bym zrobiła placka po zbójnicku? Czy nie :ziober2:

Sebuch
Sebuch
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: Idzie zrobić go z karkówki?

jak najbardziej mozna zrobic i z karkowki :)
Podaj z kaszą gryczana lub ziemniakami.
Jako dodatek podaję ogórki kiszone lub konserwowe. :)
Renifer
Renifer
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: Idzie zrobić go z karkówki?

Idzie , ale jeśli karkówka jest bardzo poprzerastana to gulasz może nie być wcale dobry.
Do gulaszu powinnaś używać chude mięsko :]
Paweu
Paweu
  7 maja 2011

karkówka do gulashu jak najbardziej motzno :tak:

NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: Idzie zrobić go z karkówki? Mam jej sporo, a jak bym dobrze udusiła, dodała warzywka, to bym zrobiła placka po zbójnicku? Czy nie

Wiadomo!

Mniam.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: dodała warzywka

papryczkę :zakochany:
Zadziora
Zadziora
  7 maja 2011

A jakiś przepis ktoś da :ziober2: ale swój;p

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: A jakiś przepis ktoś da ale swój;p

Ja skrojone w kostkę mięso obtaczam w odrobinie mąki i obsmażam chwilę z każdej strony na tłuszczu. Wyciągam z rondla i na tym samym tłuszczu podsmażam posiekaną cebulkę i parę ząbkow czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso, podlewam wodą, dodaję parę suszonych grzybów, paprykę skrojoną w plastry, marchewkę skrojoną rownież w plastry, pieprz, sól i trochę papryki słodkiej :) I wszystko duszę gdzies z 1,5 godziny. Oczywiście mozna kombinować - gdy mam ochotę na gulasz z dodatkiem kaszy gryczanej albo ew. ziemniakow robię ten co napisałam, a gdy z ryżem do całości daję trochę przyprawy 5 smaków i curry. Pycha :D
Zadziora
Zadziora
  7 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja skrojone w kostkę mięso obtaczam w odrobinie mąki i obsmażam chwilę z każdej strony na tłuszczu. Wyciągam z rondla i na tym samym tłuszczu podsmażam posiekaną cebulkę i parę ząbkow czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso, podlewam wodą, dodaję parę suszonych grzybów, paprykę skrojoną w plastry, marchewkę skrojoną rownież w plastry, pieprz, sól i trochę papryki słodkiej :) I wszystko duszę gdzies z 1,5 godziny. Oczywiście mozna kombinować - gdy mam ochotę na gulasz z dodatkiem kaszy gryczanej albo ew. ziemniakow robię ten co napisałam, a gdy z ryżem do całości daję trochę przyprawy 5 smaków i curry. Pycha :D

O to właśnie mi chodziło :D dziękuje Ala :))
Renifer
Renifer
  7 maja 2011

Dodaj do przepisu koleżanki parę kropel cytryny do mięsa kiedy będziesz podsmażać ;]
Pory szybciej się zamkną i cały "sok" zostanie w mięsie ;]

Letal
Letal
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: Idzie zrobić go z karkówki? Mam jej sporo, a jak bym dobrze udusiła, dodała warzywka, to bym zrobiła placka po zbójnicku? Czy nie

zrób coś z niczego. :D mam rozumieć ze mnie zapraszasz na obiad mój miszczu :mrgreen:
Zadziora
Zadziora
  7 maja 2011
Renifer
Renifer: Dodaj do przepisu koleżanki parę kropel cytryny do mięsa kiedy będziesz podsmażać ;] Pory szybciej się zamkną i cały "sok" zostanie w mięsie ;]

Nie musi być chyba soczyste? Musi być miękkie :D

Letal
Letal: zrób coś z niczego. :D mam rozumieć ze mnie zapraszasz na obiad mój miszczu

Pewnie trochę z tego wyjdzie, bo sporo jej mam;p
mmaryjka
mmaryjka
  7 maja 2011
Zadziora
Zadziora: Nie musi być chyba soczyste? Musi być miękkie

a soczyste nie może być miękkie? soczyste i miękkie lepsze niż miękkie i suche.
NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  7 maja 2011
Renifer
Renifer: Pory szybciej się zamkną i cały "sok" zostanie w mięsie ;]

i będzie git kwaśne mięso :ziober2:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Zadziora
Zadziora
  7 maja 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a soczyste nie może być miękkie? soczyste i miękkie lepsze niż miękkie i suche.

zawsze jak jadłam, to było takie średnie :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.