SKŁADNIKI:
1 por
15 dag sera żółtego
15 dag szynki (lub jakiejś smacznej wędliny)
3 jajka
3 ogórki konserwowe
kukurydza
rzeżucha (nie jest obowiązkowa)
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować. Por przeciąć wzdłuż i poszatkować. Sparzyć gorącą wodą. Ser i wedlinę zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w kostkę. Ostudzone jajka obrać i pokroić w kostkę lub przecisnąć przez sitko. Kukurydzę z puszki odsączyć. Wszystko razem połączyć, dodać kilka łyżek majonezu i wymieszać. Jeśli dostępna jest akurat rzeżucha, to można ją również dodać do sałatki i posypać do ozdoby.
Polecam bardzo szybko sie robi i jest smaczna :)
lista tematów
wiosenna sałatka z porem
http://alicja-w-kuchni.blogspot.com/2011/04/wieprzowina-w-plackach-ziemniaczanych.html zajeło mi to 20 minut
Przypomniałeś mi, muszę kupić na sobotę. A w niedzielę piekę za to kaczkę