Dzięęęęęęęę dooooooobry baaaaałdzooooo.
Z racji tego, iż dopiero rozpoczynam swoją przygodę z gotowaniem, jeśli ktoś będzie chciał wkleić tu jakikolwiek przepis, proszę z serduszkiem. :-D
Jestem oporna w tych sprawach i muszę mieć opisane dokładnie co, jak, co potem, ile tego, ile sramtego, po jakim czasie. Jak zobaczę tu gdzieś 'na oko', to chyba mnie krew zaleję i pokażę wzrok mordercy. Ale, żeby nie psuć tej jakże pięknej atmosfery. W szafce leży mi ryż i zastanawiam się w jaki sposób go wykorzystać. Wobec czego wszelkie pomysły na wykorzystanie ryżu mile widziane.
tenkju weri macz.
lista tematów
żryj ryż. strona 2 z 3
Ryż w torebkach jest prosty, bo nie wymaga pilnowania czy żadnych kolejnych obróbek. Dodatkowo ryż dobre komponuje się z drobiem ( lecz nie gęsiną czy kaczym). Ryż to zazwyczaj sosy na śmietanie, bo musi być gęsty i nie może płynąć. W sumie podstawy ryżu, to eksperymentowanie z kuchnią orientalną smaczne przepisy i łatwe!
To jeszcze poproszę przepis dla opornych. :-D
I gdzie tu jest ryż?
Yyyyyy. Mam taki w kartoniku, więc chyba torebkowy, ale skąd mam wiedzieć czym to się róźni? :-O
Konto usunięte: I czy ryż ma być podstawą dania ( typu zapiekany ryż z jabłkami ) czy dodatkiem ? :D
Obojętnie. Coś łatwego i smacznego. I żeby ładnie pachniało.
A, i zapomniałam, że nie mam piekarnika.
A wy o jednym
Mam tylko jedno opakowanie.
Konto usunięte: Kupisz pierś z kurczaka, umyjesz ją, i pokroisz w małe kawałeczki. Potem podsmaż na oleju to mięso i jak się zrobi bielutkie, to dodaj ten sos śmietanowy, aż zgęstnieje i tak podduś na małym ogniu przez jakieś 5 min. Co prawda sos miałam taki z torebki
Dziękuję, wypróbuję.
A z tym podduszaniem, to o co dokładnie chodzi?
Konto usunięte: Yyyyyy. Mam taki w kartoniku, więc chyba torebkowy, ale skąd mam wiedzieć czym to się róźni? :-O
No jak to czym?
Klasyczny jest sypki, zalewa się go wodą, odrobiną mleka i gotuje a potem wrzuca pod pierzynkę :D
A torebkowy zalewa wrzątkiem i czeka się 15 minut
TO ZNACZNE ZAWĘŻA pole wyboru