Szybko i tanio, jeżeli ktoś ma ochotę na coś słodkiego a nie ma pomysłu :)
-4 białka
-2/3 szklanki cukru pudru
-płatki kukurydziane bez cukru wedle uznania, ja dodałam około 7 garści.
-czubata łyżeczka cynamonu
Ubijamy białka, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder, ubijamy dalej aż powstanie masa typowo bezowa, ubijamy dalej na najniższych obrotach i dodajemy cynamon.
Dodajemy płatki kukurydziane i już mieszamy łyżką aż się wszystko dokładnie połączy.
Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i dużą łyżką wykładamy na blaszkę masę.
Pieczemy w 180'C przez 25 minut.
Uzyskujemy pyszne, ciągnące się ciasteczka bezowo-kukurydziane i ten cudowny zapach cynamonu..
Voila. :)
lista tematów
Ciasteczka bezowo kukurydziane. strona 2 z 2
368212: |
modem jesteś? |
No
Klops dobry, na razie zjedlismy "dupkę" bo jeszcze za świeży, jutro będzie lepszy :D
Ciasteczka bezowo kukurydziane |
Bardzo prościutkie i pewnie smaczne :) Wykorzystam na pewno :)
Też mi się podoba Twoja nowa fryzurka
Wszyscy w domu już zjedli wszystkie, tylko jedno mi zostawili hehehe :)
dziękuję :)
i o to chodzi aby było łatwo oraz smacznie :)
i o to chodzi aby było łatwo oraz smacznie :) |
Ja często sama wymyślam przepisy na sałatki i wszelkiego rodzaju potrawy z kurczakiem, bo uwielbiam.
Co do słodkiego to wściekłabym się za czekoladą.. ale tak to ogólnie mnie nie ciagnie :D
Paweł od Ali dal mi przepis w którym były drożdże |
Kurde Paula, jak można nie mieć drożdży w domu
Szybko i tanio, jeżeli ktoś ma ochotę na coś słodkiego a nie ma pomysłu :) -4 białka -2/3 szklanki cukru pudru -płatki kukurydziane bez cukru wedle uznania, ja dodałam około 7 garści. -czubata łyżeczka cynamonu Ubijamy białka, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder, ubijamy dalej aż powstanie masa typowo bezowa, ubijamy dalej na najniższych obrotach i dodajemy cynamon. Dodajemy płatki kukurydziane i już mieszamy łyżką aż się wszystko dokładnie połączy. Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i dużą łyżką wykładamy na blaszkę masę. Pieczemy w 180'C przez 25 minut. Uzyskujemy pyszne, ciągnące się ciasteczka bezowo-kukurydziane i ten cudowny zapach cynamonu.. Voila. :) |
mmm
bede musiala wyprobowac
dwano nie jadlam bezow :P
a mnie dzisiaj właśnie naszło, na początku miałam ochotę na coś słonego. Paweł od Ali dal mi przepis w którym były drożdże , których aktualnie nie posiadałam więc wymyśliłam te ciastka |
Własny przepis, dlatego ich spróbuję :D
Poza tym jak w dzieciństwie szłam do intermarche i mama zawsze kupowała każdemu coś słodkiego, to ja zawsze beze chciałam.
no i ja mam tak, że jak zjem coś słonego, to potem od razu mam ochotę na słodkie. ;o