Gothiclady
Gothiclady
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)

no to jedziem:

10 jajek
pół kg pieczarek
4 kiszone ogórki
2-3 pęczku szczypiorku
natka pietruszki do przyozdobienia
majonez
sól, pieprz, można dodac przyprawę do jajek
łoliwa

jajca gotujemy na twardo. jak zmarzną obieramy, przekrajamy na pół, wyjmujemy żółtka i wycinamy w środku kawałki białka żeby zrobić więcej miejsca na farsz. pieczarki bardzo drobno siekamy (najlepiej użyć takiego pojemnika z nożami w środku i tam wrzucić pieczarki, które pięknie się poszatkują - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale mniejsza :ziober2:) pieczarki dusimy (posolone i popieprzone) - musi całkowicie odparować woda. odkładamy sobie do jakiejś michy żeby ostygły. Bardzo drobno w kostkę kroimy ogórki kiszone, to samo ze szczypiorem i białkiem oraz zółtkiem które zostały z jajców. wszystko razem mieszamy, próbujemy czy wystarczająco doprawione jak nie to doprawiamy. dodajemy do tego majonez i mieszamy - konsystencja papki powinna być, żeby nie było za rzadkie. masę wkładamy do połówek jajek, przystrajamy to listkiem natki pietruszki włala. jak ktoś lubi to do masy może dodać tuńczyka.

Krzysiek zjadł to kilka lat temu na święta jak w Szczecinie byliśmy i teraz ciągle to muszę robić ;[


do wszystkich hejterów: jak Wam nie pasi majonez ze słoika to sklepcie sobie sami :fakju:


smacznego :zabawa:

Patrishia
Patrishia
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: jajca

Zawsze mnie to bawi :D Na śląsku się tak podobno normalnie mówi :D
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: Krzysiek zjadł to kilka lat temu na święta jak w Szczecinie byliśmy i teraz ciągle to muszę robić ;[

Bo on wie co dobre :lol:
tez jadłam , mniam

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Damjan
Damjan
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: łoliwa

:crylol:

na Dzień dobry TVN zamiast tego Mudzyna ty powinnaś tam gotować:D
TheWitch
TheWitch
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: do wszystkich hejterów: jak Wam nie pasi majonez ze słoika to sklepcie sobie sami

swojski najlepszy :rock:
Paweu
Paweu
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: jak Wam nie pasi majonez ze słoika to sklepcie sobie sami

sklepcie ? :D to chyba białko a nie majonez :rotfl:
Gothiclady
Gothiclady
  12 kwietnia 2011
Patrishia
Patrishia: Zawsze mnie to bawi :D Na śląsku się tak podobno normalnie mówi :D


nie mam pojęcia :D

bng
bng: Bo on wie co dobre tez jadłam , mniam


ja tego nie zjem... nie widzi mi się to wszystko razem :D

Damjan
Damjan: na Dzień dobry TVN zamiast tego Mudzyna ty powinnaś tam gotować:D


nie mam czasu na pierdoły :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: swojski najlepszy


moja mama kiedyś robiła :)

a podobno z tych słoikowych to najlepszy jest kielecki
Damjan
Damjan
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: nie mam czasu na pierdoły

Ja tam mam czas na pierdoły , pogotować 2 godziny w programie i dostać za to kilka tysiecy :D
agoosiaaa
agoosiaaa
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: moja mama kiedyś robiła :) a podobno z tych słoikowych to najlepszy jest kielecki

moja mama dalej robi, ale tylko jak jej sie zachce :D
ja w sumie tez potrafie, ale praktycznie majonezu nie uzywam, wiec nie robie :)

ze sloikowych zawsze hellmansa uzywam jak juz, kielecki u mnie niedostepny :mrgreen:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: a podobno z tych słoikowych to najlepszy jest kielecki

kętrzyński

Gothiclady
Gothiclady: ja tego nie zjem... nie widzi mi się to wszystko razem :D

dobre dobre spróbuj

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  12 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: smacznego

Ja robię coś podobnego tylko w... skorupkach :ninja:
Gotuję jajca na twardo, a potem ugotowane ostrożnie kroję nożem aby otrzymać dwie połówki. Ostrożnie też lyżeczką wyciągam jajco ze skorupki, mieszam z różnymi dodatkami ( szczypiorek, grzyby marynowane czasami ogorek etc) i napełniam skorupki :D

Gothiclady
Gothiclady: do wszystkich hejterów: jak Wam nie pasi majonez ze słoika to sklepcie sobie sami

Hahhahaha :crylol:
Weź, w dzisiejszych czasach ryzyko salmonelli z surowych żółtek, boję się tego jak cholera i do niczego absolutnie nie używam surowych jajec :ninja:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Weź, w dzisiejszych czasach ryzyko salmonelli z surowych żółtek, boję się tego jak cholera i do niczego absolutnie nie używam surowych jajec

bez przesady na chwilę włóż jajka do wody , która przed chwilą wrzałą i cacy

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  12 kwietnia 2011
bng
bng: bez przesady na chwilę włóż jajka do wody , która przed chwilą wrzałą i cacy

Moja koleżanka tak kombinowała i mimo wszystko miesiąc temu z mężem wylądowali w szpitalu, a jajca były z marketu niby ściółkowe :mrgreen:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja koleżanka tak kombinowała i mimo wszystko miesiąc temu z mężem wylądowali w szpitalu, a jajca były z marketu niby ściółkowe

oooo to dziwne
ja tam nigdy nic nie robię z tymi jajkami i jakoś zyję

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

368212
368212
  12 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: do niczego absolutnie nie używam surowy

Co Ty mówisz :O A do tatarka surowe jajetschko musi być !

Gothiclady
Gothiclady: smacznego

My w domu też robimy nadziewane jajka ale moja mama lubi się bardziej męczyć i używa przepiórczych :rotfl:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.