ze śmietanom, jak robicie , czym przyprawiacie, potrzeba mi na szybko łopatologiczną opowieść
wcześniej robiłem pare razy z jakiegoś przepisu ale co raz to inaczej mi wychodziło :P
składniki - śmietana, żółtka, cebula, czosnek i jakieś mięcho, co do tego?
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 |
BluzgometrTM: 2
bng
10 April 2011
Konto usunięte: jakieś mięcho
boczek na pewno
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda
DylaraComesBack
10 April 2011
bng: boczek na pewno
voiceontheradio
10 April 2011
bng: boczek na pewno
na pewno?
ja zawsze robię z szynką
wg gustu przecież
______
chyba wszystko, ale uważaj by te żółtko Ci się nie ścięło, bo będzie makaron z jajecznicą, zestaw z ognia i wymieszaj żółtko dopiero.
DylaraComesBack
10 April 2011
Konto usunięte: chyba wszystko, ale uważaj by te żółtko Ci się nie ścięło, bo będzie makaron z jajecznicą, zestaw z ognia i wymieszaj żółtko dopiero.
przyprawy jakie baby xd
sól pieprz ? jakieś źioła ?
Undertaker
10 April 2011
Konto usunięte: ze śmietanom
Konto usunięte: carbonara
Fail, to nie jest carbonara.
1 jajko, boczek( pancetta)/szynka, parmezan, sól i pieprz.
asexualna
10 April 2011
Konto usunięte: ze śmietanom, jak robicie , czym przyprawiacie, potrzeba mi na szybko łopatologiczną opowieść
wcześniej robiłem pare razy z jakiegoś przepisu ale co raz to inaczej mi wychodziło :P
składniki - śmietana, żółtka, cebula, czosnek i jakieś mięcho, co do tego?
Nie wiem, nie umiem robić carbonary .
Pamiętam, że mi nie smakowała.
DylaraComesBack
10 April 2011
Undertaker: Fail, to nie jest carbonara.
1 jajko, boczek( pancetta)/szynka, parmezan, sól i pieprz.
fail robie karbonare ze śmietanom
Konto usunięte: Nie wiem, nie umiem robić carbonary .
Pamiętam, że mi nie smakowała.
post nie wnosi nic do tematu zgłoszony
voiceontheradio
10 April 2011
smażę szynkę z czosnkiem, w drugim garnku gotuję makaron al dente (sądzę, że lepszy do carbonary jest penne, a nie spaghetti, ale jak kto woli)
roztrzepuje w misce żółtka ze śmietaną i doprawiam (sól, pieprz, czasem trochę oregano) łączę to z szynką i czosnkiem, mieszając czekam aż zgęstnieję. zalewam makaron i czekam 3 minuty aż się poddusi.
wykładam i posypuje startym parmezanem.
chyba wszystko.
voiceontheradio
10 April 2011
Undertaker: Fail, to nie jest carbonara.
no włoska carbonara nie, ale w Polsce tak się przyjęło.
Undertaker
10 April 2011
Konto usunięte: fail robie karbonare ze śmietanom
To wymysł polaczkowych sosów w proszkach, by można było sprzedać.
DylaraComesBack
10 April 2011
Konto usunięte: smażę szynkę z czosnkiem, w drugim garnku gotuję makaron al dente (sądzę, że lepszy do carbonary jest penne, a nie spaghetti, ale jak kto woli)
roztrzepuje w misce żółtka ze śmietaną i doprawiam (sól, pieprz, czasem trochę oregano) łączę to z szynką i czosnkiem, mieszając czekam aż zgęstnieję. zalewam makaron i czekam 3 minuty aż się poddusi.
wykładam i posypuje startym parmezanem.chyba wszystko.
dzięki śliczna
asexualna
10 April 2011
Konto usunięte: post nie wnosi nic do tematu zgłoszony
:trzęsimajtek:
Undertaker
10 April 2011
Konto usunięte: no włoska carbonara nie, ale w Polsce tak się przyjęło.
Dzięki firmie knorr, bo na czymś musieli zarobić.
voiceontheradio
10 April 2011
Undertaker: Dzięki firmie knorr, bo na czymś musieli zarobić.
to oni mają sos do carbonary?
możesz się przywalić do sosów z proszku, ale nie do gorących kubków!!!