ze śmietanom, jak robicie , czym przyprawiacie, potrzeba mi na szybko łopatologiczną opowieść
wcześniej robiłem pare razy z jakiegoś przepisu ale co raz to inaczej mi wychodziło :P
składniki - śmietana, żółtka, cebula, czosnek i jakieś mięcho, co do tego?
lista tematów
Spaghetti carbonara strona 1 z 3
Konto usunięte: ze śmietanom, jak robicie , czym przyprawiacie, potrzeba mi na szybko łopatologiczną opowieść
wcześniej robiłem pare razy z jakiegoś przepisu ale co raz to inaczej mi wychodziło :P
składniki - śmietana, żółtka, cebula, czosnek i jakieś mięcho, co do tego?
Nie wiem, nie umiem robić carbonary .
Pamiętam, że mi nie smakowała.
smażę szynkę z czosnkiem, w drugim garnku gotuję makaron al dente (sądzę, że lepszy do carbonary jest penne, a nie spaghetti, ale jak kto woli)
roztrzepuje w misce żółtka ze śmietaną i doprawiam (sól, pieprz, czasem trochę oregano) łączę to z szynką i czosnkiem, mieszając czekam aż zgęstnieję. zalewam makaron i czekam 3 minuty aż się poddusi.
wykładam i posypuje startym parmezanem.
chyba wszystko.
Konto usunięte: smażę szynkę z czosnkiem, w drugim garnku gotuję makaron al dente (sądzę, że lepszy do carbonary jest penne, a nie spaghetti, ale jak kto woli)
roztrzepuje w misce żółtka ze śmietaną i doprawiam (sól, pieprz, czasem trochę oregano) łączę to z szynką i czosnkiem, mieszając czekam aż zgęstnieję. zalewam makaron i czekam 3 minuty aż się poddusi.
wykładam i posypuje startym parmezanem.chyba wszystko.
dzięki śliczna