voiceontheradio
voiceontheradio
  6 kwietnia 2011 (pierwszy post)

jakie danie jest NAJBARDZIEJ charakterystyczne dla kuchni rosyjskiej?
pierogi, kulebiak? coś innego?
patrzę na różne przepisy i nie mogę się zdecydować, a w tym tygodniu mamy na zajęciach tydzień kuchni rosyjskiej.
z góry dziękuję za podpowiedz.
mile widziany przepis. :ziober2:

dla niewiedzących pytanie:
Twoja ulubiona kuchnia? (podpowiem, że nie chodzi o pomieszczenie)
włoska, polska, indyjska, chińska czy może jeszcze inna?

voiceontheradio
voiceontheradio
  6 kwietnia 2011

aż ślinka cieknie, co? :ziober2:

chyba zrobię to i jakąś z dwóch zup :D
Letal
Letal
  6 kwietnia 2011

@AvantQueTuDis:
no przepraszam Cię bardzo. Ale jest u mnie taka tylko że nazywa się " Rosyjska" . i ziarna są ciemniejsze , bardziej czarne, i nie które ciemno zielonkawe.

voiceontheradio
voiceontheradio
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ci na początku, co mają tyle dań rosyjskich i w ogóle to małżeństwo pasjonatów, uwielbiają światową kuchnię i na ich przepisy możesz się zdać z pewnością:D

te bliny z łososiem. :zakochany:
aż dodam sobie do zakładek, bo co tydzień mamy inny region. :D
Letal
Letal
  6 kwietnia 2011
Motylkowa
Motylkowa: nie tylko smaki.

Paulina bez takich proszę. :mrgreen:
Basia
Basia
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no przepraszam Cię bardzo. Ale jest u mnie taka tylko że nazywa się " Rosyjska" . i ziarna są ciemniejsze , bardziej czarne, i nie które ciemno zielonkawe.

bo Rosyjska tak właśnie wygląda, jak opisałeś :P To dwie zupełnie różne musztardy, ale wyglądają podobnie przez tą gorczycę ;)
voiceontheradio
voiceontheradio
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dobra musztarda... z takimi dużymi nasionami gorczycy... no i nazwa " rosyjska" . U mnie w real'u jest.

nienawidzę musztardy, żadnej. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: I tanie

fakt :ziober2: dużo, tanio, dobre.

Sensi
Sensi: Sajgonki na przykład. Albo te, kurcze, nazwy zapomniałam.

sajgonki :zakochany:
lubię papier ryżowy do sajgonek z tato tao, ale nie napiszę z czym mi się kojarzy po rozmoczeniu. :ninja:
Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Paulina bez takich proszę

No co, a może to nie prawda? :lol2:
Letal
Letal
  6 kwietnia 2011
Basia
Basia: bo Rosyjska tak właśnie wygląda, jak opisałeś :P To dwie zupełnie różne musztardy, ale wyglądają podobnie przez tą gorczycę ;)

no a Avantka mi wpiera że źle pisze....
voiceontheradio
voiceontheradio
  6 kwietnia 2011

i już bez kłótni :>
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  6 kwietnia 2011

Kłócicie się o musztardę? :ninja:

Letal
Letal
  6 kwietnia 2011
Motylkowa
Motylkowa: No co, a może to nie prawda?

a Ty skąd o tym wiesz :mrgreen: ?

Konto usunięte
Konto usunięte: i już bez kłótni :>

nikt się nie kłóci tylko wiem co jest w sklepie i co kupowałem :)
agoosiaaa
agoosiaaa
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Twoja ulubiona kuchnia? (podpowiem, że nie chodzi o pomieszczenie) włoska, polska, indyjska, chińska czy może jeszcze inna?

ulubionej kuchni nie mam, z kazdej cos mi podejdzie :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: i już bez kłótni :>

rosyjska jest naj.
voiceontheradio
voiceontheradio
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nikt się nie kłóci tylko wiem co jest w sklepie i co kupowałem :)

widzę.

Konto usunięte
Konto usunięte: rosyjska jest naj.

o fuja, musztarda każda jest disgusting. :ninja:
jedynie keczap, sos/dip czosnkowy i od święta majonez
Sensi
Sensi
  6 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: sajgonki lubię papier ryżowy do sajgonek z tato tao, ale nie napiszę z czym mi się kojarzy po rozmoczeniu.
:crylol: Domyśliłam się, dzięki. Mają takiego dobrego kurczaka w jednym miejscu, niedaleko mnie. Niebo w gębie. :D
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  6 kwietnia 2011
Sensi
Sensi: Domyśliłam się, dzięki.

ja też :ninja:

Sensi
Sensi: Mają takiego dobrego kurczaka w jednym miejscu, niedaleko mnie. Niebo w gębie. :D

Ja osatatnio byłam w sieciówce china town / z tego co wiem mają jeszcze knajpy tylko w wawie/ , dobry był kurczak słodko kwaśny i kurczak gong bao ( mega ostry) :zakochany:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.