jakie danie jest NAJBARDZIEJ charakterystyczne dla kuchni rosyjskiej?
pierogi, kulebiak? coś innego?
patrzę na różne przepisy i nie mogę się zdecydować, a w tym tygodniu mamy na zajęciach tydzień kuchni rosyjskiej.
z góry dziękuję za podpowiedz.
mile widziany przepis.
dla niewiedzących pytanie:
Twoja ulubiona kuchnia? (podpowiem, że nie chodzi o pomieszczenie)
włoska, polska, indyjska, chińska czy może jeszcze inna?
lista tematów
kuchnia rosyjska strona 1 z 5
Nie jestem specem od kuchni rosyjskiej, nie znam przepisów. Kuchnia rosyjska nie fascynuje mnie aż tak.
Szczerze? Ulubionej nie mam. Cenię kuchnię polską, ale i śródziemnomorską. Chińska, turecka i masa innych też wchodzą w grę.. Lubię smakować. Mam takie potrawy, bez których żyć nie umiem można by rzec. Czasami są to pojedyncze specjały z danych kuchni, a czasami nie. To zależy.
Szczerze? Ulubionej nie mam. Cenię kuchnię polską, ale i śródziemnomorską. Chińska, turecka i masa innych też wchodzą w grę.. Lubię smakować. Mam takie potrawy, bez których żyć nie umiem można by rzec. Czasami są to pojedyncze specjały z danych kuchni, a czasami nie. To zależy.
zupa rybna ucha i bliny gryczane :D
Konto usunięte: patrzę na różne przepisy i nie mogę się zdecydować, a w tym tygodniu mamy na zajęciach tydzień kuchni rosyjskiej.
z góry dziękuję za podpowiedz.
mile widziany przepis.
Może tutaj poszukasz?
http://durszlak.pl/akcje/z-widelcem-po-europie
to agregat kulinarnych blogów i była w zeszłym roku taka akcja, wiele blogerów i blogerek uczestniczyło , widzę że jest dużo rosyjskich przepisów :D
polska zdecydowanie i chińską też lubię :)
pizza, spaghetti i schabowy?
kurde z mięsem.
pomyślę nad tym, ale tak właśnie zmierzałam ku jakimiś pierogom. :D
no, bo kto nie lubi pasy czy pizzy
okej, zwiększaj masę dalej Łukaszu
Sensi: Szczerze? Ulubionej nie mam. Cenię kuchnię polską, ale i śródziemnomorską. Chińska, turecka i masa innych też wchodzą w grę.. Lubię smakować. Mam takie potrawy, bez których żyć nie umiem można by rzec. Czasami są to pojedyncze specjały z danych kuchni, a czasami nie. To zależy.
a z chińskiej co mianowicie? :)
bo też lubię
pasty*
Konto usunięte: nie wiem. znam musztardę rosyjską. całkiem dobra i ostra. ale to bardziej jako dodatek.
o jezu, fuj.
o zupa rybna by przeszła, bo oceniający lubi takie wymysły :D
Konto usunięte: Może tutaj poszukasz?
http://durszlak.pl/akcje/z-widelcem-po-europie
to agregat kulinarnych blogów i była w zeszłym roku taka akcja, wiele blogerów i blogerek uczestniczyło , widzę że jest dużo rosyjskich przepisów :D
o, dzięki Ci dobra kobieto :D
nie chcę właśnie nic oklepanego.
ma być oryginalne, ale rosyjskie :D
już patrzę co to jest 'solianka' :D
myślałam nad kulebiakiem tyle, że nie mamy tam zbyt dużo czasu i chyba bym nie zdążyła.