Witam. Mam problem, mianowicie wybija mi kartę z aparatu. [Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o fotografię, więc postaram się to wytłumaczyć to po mojemu, wybaczcie:)]
Chcąc włożyć kartę do aparatu - wybija mi ją. Nie wiem czemu tak się dzieje. Trzyma się tylko na tej osłonce, obudowie aparatu. Kartę chwilę wcześniej mój brat wkładał do swojego laptopa - to może przez to? No ale w sumie nic z nią nie zrobił, więc ja już nie wiem. Jak już wspominałam - nie znam się na tym. Ktoś ma jakieś pomysły co mogło się stać i co teraz na to zaradzić?
lista tematów
Problem.
hmmm... nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale wydaje mi się, że Ty ją za słabo 'wsuwasz', w niektórych aparatach trzeba docisnąć, tak żeby 'kliknęło' ale wątpię żeby był to tak błahy problem, no ale może...
Tak - masz rację, tak powinno być i zawsze tak 'klikało' i ta karta 'siedziała' w środku. Teraz właśnie się tak nie dzieję i nie wiem czemu.
Musisz sformatować kartę bo za dużo do niej napchałaś plików i teraz się nie domykają i wypycha cała kartę... też tak kiedyś miałem