Witam. Wiecie może czy można a jeśli można to jak nagrywać filmy w nikonie d3100 z lampą błyskową, albo jakimś innym sposobem żeby była dobra jakość przy słabym świetle ?
Filmy w nikonie d3100
nie wiem czy to jest mozliwe bynajmniej ja w swoim 3100 nie widzialem funkcji...
podbij iso jak masz za ciemno
Nie da się nagrywać filmów z lampą błyskową, bo i po co?
Załatw sobie jakieś ciągłe źródło światła lub jaśniejszy obiektyw.
No, to przynamniej jesteś konsekwentna. Aparat ma robić zdjęcia, telefon dzwonić ;)
Otóż 5Dmk2 słynie z tego, że nagrywa świetne filmy. Kręcono nim nawet jakieś odcinki Dr House'a i czegoś tam jeszcze. Vimeo wręcz opływa kapitalnymi produkcjami nagranymi za pomocą tego sprzętu. Do Canonów to nawet specjalny soft powstał (MagicLantern) którego głównym celem jest rozszerzenie możliwości filmowych lustrzanek.
Aparat już od dawna nie służy tylko do robienia zdjęć.
tylko światło ciągłe(więc lampa błyskowa odpada) a najlepiej to filować w dobrych warunkach
masa ludzi i to profesjonalistów używa luster do kręcenia filmów...
a dlaczego? wiesz ile kosztuje kamera z wymienną optyką i wielkością sensora jak w lustrzance?
nawet jeśli to tylko crop
Miałem kiedys fajny link do filmików nakręconych zdaje się d7000 jak znajdę to wkleję
Tym aparatem zrobisz bardzo dobre filmy nawet bez lapmy nie będę się rozpisywal tu ale są po pierwsze aparat lepiej sobie poradzi w trybie 720p po drugie żeby ładnie wyglądało trzeba obraz "pokolorowac" . Jak jesteś zainteresowana pisz na PW ja chętnie pomogę i wyjasnie . Twoje filmy będą wyglądały profesjonalnie .