czesc
mam pytanie otóż moge wybrac sie we wrześniu na studium o profilu fototechnik (2 letnie) no i załóżmy że szkolę tę bym skończył/zdal exzaminy itp Jaka wtedy jest szansa (i gdzie) znalezienia pracy w tym zawodzie np w Warszawie wiecie może?
i czy to wgle dzisiaj sie by opłacało i dało by żyć normalnie będac w tym zawodzie?
pozdrawiam
Fototechnik
że tak powiem, bardziej liczą się umiejętności jakie posiadasz i jakie zdjęcia robisz , niż teoria , chociaż teoria też ważna . Chociaż gdy bedziesz miał teorie ,a nie będziesz umiał zdjęć robić to nikt Cie nie weźmie.
Możesz poszukać pracy w jakieś agencji reklamowej czy samemu robić sesje modelką lub sesje ślubne...
Mój za zdjęcia na ślubie bierze 2600 więc gdybyś miał 4 sesje w miesiącu to już jest fajna sumka.
nie no wiadomo:)
tylko ze jedynym problemem bylo by zaistnienie na rynku i sie utrzymanie...
a co sadzicie o studium fotografii reklamowej?
pytam tak o to wszystko bo zalezyałoby mi na rozwinięciu zainteresowania fotografią w jakijeś szkole pod okiem fachowców no i w przyszlosci mozliwe znalezienie oferty pracy w tej dziedzinie.
a też pytam na tym portalu bo kolega ktory ma tu jakes konto polecil zapytać sie tych osób co tu przesiaduja bo "wiedzą co mówią":]
takze fajnie by bylo jakbyście pomogli mi rozwiac wszystkie wątpliwości:)
jestem na 3 semestrze fototechnika, po pierwsze bez lustrzanki nie masz tam po co iść. Ja osobiście preferuje prace w studiu dlatego jeszcze nie kończąc szkoły zakładam takowe w domu i już mozna na tym zarabiać, Najbardziej opłacalna jest fotografia mody i produktowa. Ja poszedłem na ten kierunek z pasji nie w sumie żeby wiele na tym zarabiać. Prócz tego mam stałą prace i to jest główne źródło utrzymania. Ale kierunek taki daje bardzo duzo możliwość, od pracy w studiu czy fotolabie po fotoreporterkę. Pozdrawiam.