Witam!
Mam do osób znających się ogromną prośbę. Pomóżcie mi w wyborze pierwszej lustrzanki.
Mam dylemat pomiędzy Sony DSLR-A230L a Olympus E-420 Double Kit 14 - 42 mm ED + 40 - 150 mm ED. Do lustrzanki Sony dają w komplecie tylko jeden obiektyw DT 18 - 55 mm.
Cena Soniaka to 1 499 zł, a Olympusa 1 599 zł. Olympus mnie kusi tymi dwoma obiektywami w komplecie.
Dodam, że zdjęcia do tej pory robiłem na kompakcie, ale czas najwyższy wejść na wyższy poziom i dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do Was.
Czekam na konstruktywne odpowiedzi:)
lista tematów
Olympus E-420 czy Sony DSLR-A230L
Jak już masz zamiar kupić lustrzankę to zastanów się dobrze nad canonem i nikonem. Dlaczego? a dlatego, że te dwa systemy mają najlepiej wyposażoną "stajnię" (chodzi mi o obiektywy) Sony i olympus dopiero startuje nie ma tak wielkiego wyboru szkieł jak firmy wymienione wyżej :D..
explorator666
Cenowo akurat są zbliżone.. Za 1600zł zakupił bym używkę Canon EOS 40d, Który bije na łeb wymienione przez kolegę puszki.
Cenowo akurat są zbliżone.. Za 1600zł zakupił bym używkę Canon EOS 40d, Który bije na łeb wymienione przez kolegę puszki.