Witam . potrzebuje lustrzanke . najlepiej dobra i latwa w obludze:D Bo jestem poczatkujaca . Spodobał mi sie w sklepie Nikond300 ale nie wiem czy bd dobra . Niby Pan mi ją doradzał ale wiadomo...oni chca tylko zarobic. -,-
Ma moze ktos tą lustrzanke ? dobra jest?
Moze cos innego doradzicie?
tak do 2000 zl
lista tematów
Nikon d300 strona 2 z 2
ale po co pytasz skoro to najtańszy aparat więc tanszej(gorszej) lustrzanki Nikon w swojej ofercie nie ma jeśli masz kase tylko na taka to brać nie pytać jje najwieksze ograniczenia to brak silnika AF w body czyli zeby mieć AF musisz kupować nieco droższe szkła oznaczone jako AF-S tym akurat bym sie nie przejmowal bo wszystkie nowo wypuszczane przez nikona szkla ostatnimi czasy to AF-S co prawda np 50 AF kosztuje ok 500 a 50 AF-S podobno ma kosztować kolo 800(lada dzien ma byc jej premiera) I D3000 nie ma mozliwosci sterowania z body lampami w CLS ale wątpie że tobie jako poczatkującej będzie tego jakos brakowało A że jestes dziewczyna to i wielkość body nie bedzie problemem (jest mAŁE) JAK I BRAK MOŻLIWOŚCI PODPIECIA JAKIEGOŚ OFICJALNEGO GRIPA
Jak musi być to nowy aparat to kupuj i tyle :)
bo fotograf znajomy radzil mi Canon 55D a jak juz Nikona to D5000 tylko obiekttyw 18-105
a z tych co tutaj napisalam to D3100