Czesc ;)
Mam mały problem. Gdy podłączam aparat do komputera przez kabel usb aby zgrać zdjęcia pojawia mi się komunikat w stylu: "Ochrona przed zapisem, usuń zabezpieczenia przed zapisem z woluminu w stacji dysku G" Jednak pomijam ten komunikat, tzn zostawiam to okienko i mogę skopiować zdjęcia, ale problem się pojawia gdy chcę zgać zdjęcia z komputera na aparat. Dodam że próbowałam już przesuwać pstryczek w karcie i nie to nie dało;)
Aparat : Panasonic dmc-f3
karta: SDHC 4 g ;)
Wcześniej wszystko działało więc nie wiem co może być przyczyną tej sytuacji ;)
Może ktoś się trochę na tym zna?
lista tematów
Ochrona przed zapisem
moze ten pstryczek nawalił sprawdz z inna karta
czasem ten pstryczek np w sandiskach potrafi calkiem wypaść
Jak już ci pisałem na hyde sprawdź ustawienia antywirusa i szukaj opcji zabezpieczających port USB. No albo zformatuj kartę w jakims innym czytniku może masz przy drukarce laptopie itp.
Tak, normalnie zapisuje. Jak ten pstryczek przy karcie zsuwam w dół to nie mogę zapisywać jak biorę go do góry to normalnie mogę i jest ok, ale jak podłączę do komputera niestety pojawia mi się ten komunikat.
Konto usunięte: Jak już ci pisałem na hyde sprawdź ustawienia antywirusa i szukaj opcji zabezpieczających port USB. No albo zformatuj kartę w jakims innym czytniku może masz przy drukarce laptopie itp.
Mam czytnik przy drukarce ale tylko do SD a ta karta jest SDHC, mogło coś się z nią zrobić jak ją włożyłam do drukarki bo nie wiedziałąm wcześniej że nie czyta SDHC?