witam, posiadam sony a200 (na sam początek mi wystarcza) Dodaje, że na razie zgłębiam tajemnice tej sztuki (czytam książki,poradniki etc) Dostałam propozycje kupna taniego szkła i nie wiem czy warto wkładać w to jakąkolwiek kwotę, mianowicie chodzi mi o tamrona 70-300, jest nowy okazyjnie od znajomego za 350 złotych. Tani zestaw. Co o tym myślicie? Mam zamiar dokupić sobie jakiś obiektyw do alphy, bo we wrześniu udaje się do fototech. Co o tym myślicie? kupować?
lista tematów
lustro plus
Po pierwsze, czy robisz zdjęcia do której wykorzystujesz takie ogniskowe?
Po drugie, ja bym osobiście wolał te 350zł odłozyć i dołozyć do czegoś lepszego.
wspomniany Tamron to slabe szkło jeśli lubisz polować na ptaszki itp a nie masz kasy to bierz ... Jak potrzeba Ci innej ogniskowej to lepiej odłóż ta kase na cos innego
Portret, głównie. Polećcie mi coś, bo KIT to dla mnie już mało i chciałabym spróbować czegoś innego. Jaki polecacie obiektyw do mojej puszki? Przypominam, że fotografuje głównie portret. Przypominam również, że mam 15 lat, więc jakieś drogie szkła odpadają, ponieważ sama muszę na nie uzbierać.