szukam kompaktu do 1500zł. ma to być prezent urodzinowy.
myślałam nad canons sx20 is ale szkoda, że jest na baterie. więc po pierwsze żeby był na akumulator.
żeby miał duży zoom min. 10x .
lista tematów
kompakt
i żeby wszystko pięęknie fruwałoooo
przecież baterie są nawet praktyczniejsze. Padają jedne, kupujesz drugie. Padają ci akumulatorki AA/AAA ladujesz je i smigasz od nowa. Jesli padaja ci w jakims zadupiu to kupujesz w najblizszym sklepie i smigasz od nowa.
paattiee: szukam kompaktu do 1500zł. ma to być prezent urodzinowy.
myślałam nad canons sx20 is ale szkoda, że jest na baterie. więc po pierwsze żeby był na akumulator.
żeby miał duży zoom min. 10x .
Zakup Elupów i ładowarki to koszt chyba 60zł, z dodatkowym zapasem 4 to 80.
A co do kompaktów. Zależy co ta osoba chce fotografować. Za 1800 jest rewelacyjny Fuji hs10. A jeśli chcesz coś tanszego, to też bym brał fuji. Ale model niższy.
Akumulatory są praktyczniejsze. Kupujesz wspomniane już Eneloopy, czy GP Recyko, a najlepiej dwa zestawy, jeśli używasz aparatu na długich wycieczkach i nie martwisz się, że jak padnie wbudowany akumulator, to bedziesz musiała szukać zasilania z sieci.
oskar: Za 1800 jest rewelacyjny Fuji hs10. A jeśli chcesz coś tanszego, to też bym brał fuji. Ale model niższy.
Miałeś okazję pstrykać już HS-10'tką? Ja dotychczas w sumie używałem wyłącznie Fuji, poza krótkimi epizodami z Cannonem i Lumixami, i tak się zastanawiam nad zakupem w.w. aparatu. Mój s6500 w sumie nie jest zły, ale potrzebuję czegoś z nieco większą liczbą pixeli i zoomem (zdjęcia ornito) bo w moim aparacie kiepsko z tym niestety. Btw. widziałem HS-10 za nieco ponad 1600 zł (http://www.mp3palmtopy.pl/index.php?products=product&prod_id=1954), a w przypadku kiedy nie potrzebuję dodatkowego osprzętu do niego - bo zostaje ze starej maszynki - to już nie tak drogo, chyba.