Fieska
Fieska
  28 lipca 2010 (pierwszy post)
Witajcie! :mrgreen:

Otóż potrzebuję waszej porady w sprawie aparatu. Szukam aparatu dla babci, która nie ma pojęcia o fotografowaniu, a chce mieć piękne zdjęcia. Potrzebuję kompaktu lub hybrydy, która robi wszelakie dobre zdjęcia na auto. Cena tak do 1500 zł myślę, że jest wystarczająca.

Mam nadzieję, że pomożecie :)
Pozdrawiam, Kamila.
omgNAT
omgNAT
  29 lipca 2010
oskar
oskar: Słuchaj musimy podać nam dwie rzeczy. Ile babcia ma lat, czy ma jakieś drgania rąk bo jeśli tak, to trzeba coś z dobrą stabilizacją obrazu kupić. Jak duża wada wzroku, to bo wiesz tu mogą być albo przyciski za małe, albo będzie potrzebna regulacja dioprii w wizierze. Trzeba pamiętać też o wadze aparatu, bo babcia może mieć problemy z jego utrzymaniem. Dodatkowo co babcia planuje fotografować. Bo jeśli np mszę to możliwe ze w przyszłości chciała by nagrać swój własny klik video z kościoła wraz z koleżankami. No i tu wysuwa się kolejny temat, czy babcia ma dużo koleżanek bo jeśli tak a wiadomo te futra/palca i niekiedy trochę zaoszczędzonej masy z ich zycia powoduje ze zajmują trochę więcej miejsca, wtedy aby wykonać switaśna foteczke będą musiały mieć szeroki kąt. Niektóre aparaty mają systemy wykrywania uśmiechu, ale nie wiem czy działa to na sztuczne uzębienie, za to widziałem system wygładzania cery:> A to w podeszłym wieku może być pryiorytetem przy wyborze aparatu. :) Więc jak by nie patrzeć musisz nam trochę o swojej babci napisać. :)

zapomniałeś dodać, że jak w kościele to ISO musi być jakieś serialne i system wykrywania otwartych oczu odpada bo jak babcia przysypia notorycznie to ciężko jej będzie a i najlepiej uchylny ekran żeby robiąc fote z góry trafiła w fejs
to już nie jest śmieszne xd
Fieska
Fieska
  29 lipca 2010
oskar
oskar: Słuchaj musimy podać nam dwie rzeczy. Ile babcia ma lat, czy ma jakieś drgania rąk bo jeśli tak, to trzeba coś z dobrą stabilizacją obrazu kupić. Jak duża wada wzroku, to bo wiesz tu mogą być albo przyciski za małe, albo będzie potrzebna regulacja dioprii w wizierze. Trzeba pamiętać też o wadze aparatu, bo babcia może mieć problemy z jego utrzymaniem. Dodatkowo co babcia planuje fotografować. Bo jeśli np mszę to możliwe ze w przyszłości chciała by nagrać swój własny klik video z kościoła wraz z koleżankami. No i tu wysuwa się kolejny temat, czy babcia ma dużo koleżanek bo jeśli tak a wiadomo te futra/palca i niekiedy trochę zaoszczędzonej masy z ich zycia powoduje ze zajmują trochę więcej miejsca, wtedy aby wykonać switaśna foteczke będą musiały mieć szeroki kąt. Niektóre aparaty mają systemy wykrywania uśmiechu, ale nie wiem czy działa to na sztuczne uzębienie, za to widziałem system wygładzania cery:> A to w podeszłym wieku może być pryiorytetem przy wyborze aparatu. :) Więc jak by nie patrzeć musisz nam trochę o swojej babci napisać. :)

Moja babcia jest katoliczką ale nie praktykującą więc proszę się tu nie nabijać. :and: Wzrok ma dobry, ważne żeby był łatwy w obsłudze, żeby się połapała jak jej coś wytłumaczę, a nie, że coś naciśnie i nie będzie wiedziała co to jest.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.