Witam .
Planuje sb kupic lustrzanke , ale nie do robienia zdj. np.krajobrazom czy cos .
tylko sb . rodzinie itp .
Warto kupic ? w tym przypadku . Jaka polecacie firme?
I czym sie najbardziej rozni lustrzanka cyfrowa od zwyklej .?
Ktora bardziej polecacie ?
Latwo sie robi zdj samemu lustrzanka?
A i jeszcze takie dziwne moze pyt. ale czy na zdj wychodzi sie tak samo jak np. w lusterku ? czy zmienia obraz. ?
lista tematów
Lustrzanka strona 2 z 4
Konto usunięte: nie. ;x
hm . najprawdopodobniej bym miala ją z angli , ale wlasnie nie wiem czy lustrzanka mi potrzebna
bo chodzi o to ze mam taki aparat .;x ze zle wychodze .x/ bo w lusterku wygladam inaczej a aparat robi inaczej .;x
A w angli to nie mają pieniążków?:> A jeśli za darmo, to przecież brał bym co dają:>
A propos lustra, to wiesz inaczej wychodzisz, bo lustro (chodzi mi o takie wiszące np w łazience) nie ma flasha i pomiaru światła. Dlatego też możesz w nim wyglądać ciut inaczej. Już nie zapominając ze aparat odbiera inna game kolorystyczną. :)
Konto usunięte: Witam .
Planuje sb kupic lustrzanke , ale nie do robienia zdj. np.krajobrazom czy cos .
tylko sb . rodzinie itp .
Warto kupic ? w tym przypadku . Jaka polecacie firme?
I czym sie najbardziej rozni lustrzanka cyfrowa od zwyklej .?
Ktora bardziej polecacie ?
Latwo sie robi zdj samemu lustrzanka?
A i jeszcze takie dziwne moze pyt. ale czy na zdj wychodzi sie tak samo jak np. w lusterku ? czy zmienia obraz. ?
-nie potrzebujesz lustrzanki bo nie wykorzystasz w niej nic
-kup sobie dobrą cyfrówke a jak patrzysz firmami to polecam canon
-...
-lustrzanki obrażają się, jesli się robi zdjęcia samemu. czyli nie
-oczywiście masz czarną skórę, białe włosy, jesteś do góry nogami potem trzeba w centrum kryminologii obrazu to przerabiać
nie kapuje czemu niektorzy twierdza ze lustzranke zle sie trzyma itd ze ciezko obslozyc , lustzranka jest sporo wieksza i ciezsza , kompakciki z reguly sa mniejsze.. ale lutra tez maja tryb auto . tak samo czulosc iso sie ustawia jak w kompaktach , takie pierxdolnie ze lustro to cos strasznego .. fotki w auto juz daja duzo przewage i z czasem sie nauczy ustawiac itd .. a nie wszytskie hubrydy sa hubrydami niektore sie tylko tak nazywaja
ja polecam
kompakty:
sigma dp1s (999zł ) hybryda z duza matryca z lustrzanki
lx3 (1300zł w .uj drogie) - kompakt z jasnym obiektywem 2.0 i filmami hd
pentax kx( 2 tys złotych) mala lustrzanka
Odpowiesz mi na pytanie ile chcesz kasy wydać?
A co do tego aparatu jest słaby, ale o służy do pstrykania i pstrykania.
Konto usunięte: nie kapuje czemu niektorzy twierdza ze lustzranke zle sie trzyma itd ze ciezko obslozyc , lustzranka jest sporo wieksza i ciezsza
TY no zrób sobie zdjęcie powiędzmy 50d+70-200/2.8+grip:) CHociaż nawet zrób sobie sam zdjęcie takim aparatem z 50 na pokładzie. :> TO o czym pisane bylo wcześniej to nic innego jak sarkazm do zdjęć z reki.
Widzę ze w ręce trzymałeś jakieś podstawowe wersie lusterek. A propos, ja w swoim kompakcie nie mam opcji zmiany iso:>
ps: weź kiedyś 5d mark II i zobacz jak tam iso wygląda. :) A potem niech Ci ktoś wyjaśni różnicę nad iso programowym i sprzetowym (chyba nazw nie przekręciłem)
Konto usunięte: takie pierxdolnie ze lustro to cos strasznego .. fotki w auto juz daja duzo przewage i z czasem sie nauczy ustawiac itd .. a nie wszytskie hubrydy sa hubrydami niektore sie tylko tak nazywaja
Fajnie. :) Tyle ze jeśli masz zamiar kupic lustro i jechać cały czas na kitowym obiektywie to bądźmy szczerzy. Lepiej kupić hybrydę jakąś albo dobrą cyfrówkę. Zaoszczędzisz kasę a zdjęcia uzyskasz sporo lepsze.
Konto usunięte: . ale lutra tez maja tryb auto . tak samo czulosc iso sie ustawia jak w kompaktach ,
tak tyle ze kompakty czesto podbijaja kolorki kontrast itp dzieki czemu zdjecia juz bez obrobki wygladaja lepiej niz z lustrzanki
Pozatym jesli twierdzisz ze kuno lustra z kitem i nim pstrykanie ma jakis wiekszy sens to daj takiemu laikowi jakas hybryde ultrazoom i zobaczy ze w... kase w bloto bo zakres 18-55 to sie nadaje do pstrkania zdjec z reki :) a i jasnosc i jakosc kitowych szkiel nie powala
Ile laikow na kicie lub dual kicie konczy ewentualnie dokupuje jakis szit z zakresu18-200, 250 to chyba wiesz...
Efekty tego sa marne ale coz ich kasa ich wybor jak kogos stac kupic najdrozsze opony wytrzymuujace predkosci przeszlo 300km/h do poloneza to tez jego wybor ... aa ze pojedzie takim polonezem nie wiecej niz 120 to inna kwestia