witam was, mam nadzieję że wielu z was zna się na aparatach zna życie i mnie zrozumie :)
potrzebuję aparat :) maksymalnie do 800zł (nowy) potrzebny mi on jest do robienia zdjęć na imprezach okolicznościowych, na weselu - oświetlenie lipne wiec aparat musi robić zdjęcia dobrej jakości i nie rozmazywać z lampą :D no i kręcenie filmów też fajnie by bylo i moim faworytem jak do tej pory został lumix TZ7, nie dawno reklamowany w tv, 10.1 MPx zoom optyczny x12 i filmy fullHD ? czy to rzeczywiście jest dobry aparat ? ma go ktoś ? głównie jest on reklamowany do kręcenia filmów więc zdjęcia będą gorszej jakosći ?
lista tematów
Panasonic Lumix TZ7 fullHD hit czy szit ?
dobrego zdjecia tym nie zrobisz chyba ze nocne te panosoniki maja tryb spadajacych gwiazd i nocnego nieba ze statywem mozna robic tym zdjecia w nocy z czasem naswietlania 15/30/60 sekund.. zoom 12 x ale troche za mały zeby robic zdjecia ptakow czy sarenek wiec ten zoom jest zbyteczny chyba , filmy kreci dobre , optyka niezbyt jasna , powiedzial by ze ciemna . a przy slabym oswietleniu to wazne, lampa na pewno slaba ..... szeroki kat to plus 25 mm ( wazne przy fotogrfafowaniu budynkow czy wnetrz )