Witam mam pytanie jak nadać zdjęciu dynamiczność ?
chodzi mi o takie coś
czy idzie to zrobić aparatem ? czy tylko przez PS czy Gimpa? Jeśli tak to proszę o link jak stworzyć takie "coś"
lista tematów
Dynamiczność.
Jeśli chcesz tak pisać to lepiej w ogóle nie pisz.
dzięki :)
AlicjaBezKrainy: A ty znów na siłę coś kombinujesz??
Ogarnij trochę swoją fotografię, wyrób sobie styl.
Widzę, że ta twoja kariera to czysty lans.
A to pytać się nie można ? Po to jest forum żeby pytać , a widzę że tu nawet zapytać się nie można bo od razu albo dopieprzają się do moich zdjęć , a przecież nikt od razu nie jest fotografem profesjonalnym.
A jak wy nie chcecie mi pomagać to nie ;]
PS. Nie nabijajcie sobie postów.
Pytałem o coś innego a wy z czymś innym. - Pisanie nie na temat.
Dolny: PS. Nie nabijajcie sobie postów.
Pytałem o coś innego a wy z czymś innym. - Pisanie nie na temat.
Najpierw to naucz się operować aparatem.
Kadr, światło, sceneria, ekspozycja, głębia ostrości ....
Jak to opanujesz to możesz kombinować dalej.. A tak to z g.. bata nie ukręcisz nawet jak masz najnowszego PSa ... Może i brutalne ale prawdziwe
Dolny: A to pytać się nie można ? Po to jest forum żeby pytać , a widzę że tu nawet zapytać się nie można bo od razu albo dopieprzają się do moich zdjęć , a przecież nikt od razu nie jest fotografem profesjonalnym.
A jak wy nie chcecie mi pomagać to nie ;]
po schodach wchodzi się stopień za stopniem, a nie wskakuje od razu na pierwsze piętro.
tak btw dzięki że ktoś wg zainteresował się moim wątkiem
panning aparatem mozesz zrobic, ale obiekt musi jechac obok ciebie ty aparatem za nim, ale nie da sie jak jedzie prosto w ciebie, takie efekty to masz w photoshopie pod effects/blur
To zdjęcie można zrobić stosując dość długi czas naświetlania (1/100 sekundy przy tak szybkiej jeździe powinno wystarczyć). Motocykl zatrzymuje się (sprawia że jest ostry) błyskiem flesza. Podobny efekt można uzyskać stosując tzw. "zoom blur".
Będę brzmiał jak starta płyta, ale widzę że reszta forumowiczów woli skupiać się na ocenianiu Dolnego i wysyłaniu go na drzewo, zamiast udzieleniu konkretnej odpowiedzi na pytanie.