Czyli mam rozumiec zwykłą cyfrówką nic nie można fajnego zrobić? :)
lista tematów
Czyli.. strona 1 z 2
Można. Ale ja nie rozumiem sensu tego pytania, mimo że niby związane z fotografią, ale żeby aż osobno temat zakładać? Więc po co pytasz? I co ten temat ma na celu? Kolejny z serii "chwalisz się czy żalisz"?
Wiadomym jest, że im lepszy aparat tym większe możliwości, ale żeby to wykorzystać, to trzeba mieć umiejętności. Więc przerost umiejętności nad możliwościami może być (choć nie polecam), odwrotnie już niezbyt. Tak samo wiadome jest, że dobry fotograf zrobi cyfrówką lepsze zdjęcie niż amator lustrem (nie mówimy tu o przypadkach, gdy amator ma szczęście ;-)).
Pozdrawiam.
[Wykrywacz Automatów 3]: 2411 głosów zdobytych przez 3 dni, średnio 803.7 gł/dz
Duża chwilowa ilość głosów! 672 głosów zdobytych przez ostatnie 0.3 dni (od 2010-05-30 1107), średnio 1935.1 gł/dz.
Wyłącz automat kolego ;)
Fajnego? Co rozumiesz przez to? Sprecyzuj. Chcesz robić zdjęcia do lustra, z kumpelami na biwaku?
cyfrówką można zrobić wiele fajnych rzeczy.
Sądząc po sposobie twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie, że cyfrówka w 110% ci wystarczy :)
lustrzanka jest dla tych, którzy się znają chociaż odrobinkę na tym, a pytając o takie coś na pewno nie posiadasz szczególnej wiedzy.
Nazywaj tematy po imieniu.
Każdym aparatem można zrobić "coś fajnego", trzeba mieć tylko wyobraźnie, opanować ustawienia aparatu, dobre oko i do dzieła...
Ostatnio byłam w studiu fotograficznym po zdjęcia do prawa jazdy i kobieta robiła mi je zwykłą hybrydą nikona.
no bo mam zwykła cyfrówkę i nie wiem czy to nie jest po prostu obciachowe robić komuś "sesję" taką zwykłą cyfrówką.
A konkretnie?
Jeśli umiesz, to i telefonem zrobisz ładny portret... No ale oczywiście trzeba być PRO, kupić lustro i szpanować, choć i tak się nie umie zdjęć robić...
Konto usunięte: Nie używam automatów. Oceniałem przez cały dzień i cała noc ponieważ zablokowali mi konto jedno.
OMFG jaki nolife
nie wiem. Fotka nie raz potrafi mnie wciągnąć ;)
no http://katalog-aparatow-fotograficznych.pl/clanky/panasonic-lumix-dmc-lz8.jpg ;)
jak skończę teraz szkole chce iść na studium fotograficzne jak tylko zarobie na jakiś porządny aparat a nie jakieś tanie badziewie.
mam już konto na max models . sami zobaczcie czy te zdjęcia sa ok. www.rudzik.maxmodels.pl wiem że stron nie można ale chciałbym znać wasze zdanie ;)
Konto usunięte: no bo mam zwykła cyfrówkę i nie wiem czy to nie jest po prostu obciachowe robić komuś "sesję" taką zwykłą cyfrówką.
Nie no normalnie nie wiem jak ty możesz mieć taki aparat...
Jeżeli czujesz, że aparat nie spełnia twoich wymogów to zastanów się nad lepszym, ale jeżeli potrafisz nim robić dobre zdjęcia i jesteś z niego zadowolony to jest nie jest to "obciachowe".
A przede wszystkim, nie może to być dla Ciebie czysta komercja.
Jakiś zarobek, bo i tak nic nie osiągniesz. Musisz to kochać, lubić, szanować, interesować się.
Podstawa to pewność siebie. :)
Konto usunięte: mam już konto na max models . sami zobaczcie czy te zdjęcia sa ok. www.rudzik.maxmodels.pl wiem że stron nie można ale chciałbym znać wasze zdanie ;)
wybacz moje agresywne najście na to, ale ze zdjęciami na schodach i rozmarzonym wzrokiem to na studium zamiesz tylko mijesce komuś z talentem.
wprawdzie większość fotografów zaczyna od prostszego sprzętu i kurcze, pamietaj że to ty robisz zdjęcia. nie aparat.
a wnioskując [jak już wyżej zostało powiedziane] po sformułowaniu twojego pytania niezbyt jesteś obtrzaskany w fotografii od strony technicznej więc te tysiąc coś zamiast na lustrzankę przekaż na biedne dzieci w afryce