5d mark II z obiektywem Tilf-Shift 24 mm
Coraz bardziej zaczyna mi się podobać ta technika :)
Chyba dlatego że kiedyś się łupiło to późna w strategie typu Age of Empires, Stronghold czy Red Alert Stąd zainteresowanie budynkami w skali makietowej :)
tym samym sprzętem ma zostać (albo już został) nakręcony ostani odcinek 6-go sezonu Dr. Hous'a.... w necie to już za tydzień, w polskiej TV jeszcze ten sezon się nie zaczął :D
Masz rację Jacku :) Też o tym słyszałem ! W necie można się dogrzebać do większej ilości filmów z tego sprzętu niż zdjęć
Na Vimeo są też wrzucone fajne Time Lapsy
bawię się w nagrywanie na 500D, fajna sprawa, w after effects można zrobić fake effect tilt shifta, ale to nie to samo, szkoda ze TS obiektywy tyle kosztują
Widziałem ostatnio przystawkę do nikona jeśli się nie mylę nakręcało się ją na body potem obiektyw i była podobna regulacja. ALe nie wiem czy to działa tak jak powinno.
No to pewnie prawda. Ale marek plus TS to około 15tyś najmniej. :)
A ta przystawka pamiętam ze nie była droga:) Wiec więcej osób będzie mogło sobie na nią pozwolić.
Dokładnie Lens Baby działa na innych zasadach a tak jak Oskar mówi. To jet jakby taki hmm ...Sam nie wiem jak to określić. Można porównać to do mieszka makro i pokręteł zmieniało się kąt pochylenia . Szperałem trochę ale nie mogę się dokopać