Dostałam ten oto komunikat na swoje konto :
"Powód: Zdjęcie zostało dodane bez zgody osoby ze zdjęcia. Posługiwanie się wizerunkiem innych bez ich zgody podlega pod odpowiedzialność karną. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych zachowaliśmy informacje o koncie. W przypadku zgłoszenia skargi przez poszkodowaną osobę, udostępnimy je odpowiednim organom ścigania." ??
lista tematów
Zbanowana za Swoje fotki
piszesz o porta;lu Fotka czy innym ??
jak o tym to dzial o fotka.pl
wyglada na to ze ktos zglosil ze umiescilas jego wizerunek bez jego zgody i pewnie zglosil tez to na policje stad taka tresc
tak chodzi to o fotke .pl ,ale ja jestem na tych zdjeciach wiec w jaki sposob mogl mnie podac na policje ?;) to jest dla mnie smieszne :)
Konto usunięte: "Powód: Zdjęcie zostało dodane bez zgody osoby ze zdjęcia. Posługiwanie się wizerunkiem innych bez ich zgody podlega pod odpowiedzialność karną. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych zachowaliśmy informacje o koncie. W przypadku zgłoszenia skargi przez poszkodowaną osobę, udostępnimy je odpowiednim organom ścigania." ??
Też tak kiedyś miałam jak dodałam zdjęcie którego nie miałam na kompie i musiałam je skopiować z innej strony. Taka fotka... Nic nie zrobisz.