Hej! Chce sobie kopić jakiś aparat lustrzankę tam do 2 tys zł.
Jaki byście mi polecili?
Co myślicie np o
-canon power shout sx 20 is
Lub...
-NIKON D3000
Lustrznka? Którą? strona 2 z 3
...Street Racing is not a Crime...
Dobrze dziękuje muszę wybrac sie do jakiegos sklepu i wszystkie zobaczyć jakie będą mieli. Na co mam zwracać uwagę w nich?Przed kupnem??>..
czego mi w fuji s5800 brakuje?? Nie łapie mi ostrości na owadach ok 2cm a robię je w makro czyli jest blisko jakby nie było, a niestety nie mogę do nich przyłożyć kijka by na nim ostrość ustawić bo uciekają w przeciwieństwie do roślinek. Jak jestem na spacerze z psami to muszę robić zdjęcia na szybkiej migawce ponieważ bestie są mega szybkie a niestety zanim on kliknie po złapaniu ostrości to już w większości jest po bigosie. Wiem że jak robi się zdjęcia to często na 50 5 jest zadowalających. Opcje są świetne aparatu co prawda może jakościowo nie dorównują lustrom ale są te same. jest ich dużo i można się nauczyć obsługi bardzo dobrze. Nie zamierzam z niego całkiem rezygnować :) to mój nauczyciel. Jednak odkąd zaczęłam bawić się w fotografię i mnie to wciągnęło to marzy mi się lustro.
mysle ze jesli hybryde bierzesz to zakres ogniskowych i jasność obiektywu im mniejsze F tym lepiej
przydaje sie czasem przy kadrowaniu uchylne lcd tez i najlepiej zeby na koncu obektywu byl gwint zeby mozna bylo nakrecic jakies filtry potem:)
bedziesz miala podane zakres np1:3.5-5.6 dla roznych ogniskowych Wiesz za duzo zeby tak Ci tlumaczyc idz do skjlepu popatrz pomacaj spisz sobie dokladna nazwe i symbol kilku co Ci pasują do ręki przyjdz i spytaj wtedy pomożemy Ci wybrac skoro nie masz nikogo kto pojdzie z Toba i doradzi
Nom mogłoby być... Tylko też nie wiem co może ciekawego byc ponieważ zupełnie się nie znam dlatego tez tutaj napisałam.
A co chce fotografować wszystko co sie fotografuje na codzien. Taki do użytku codziennegp