lista tematów
nowe szkło strona 2 z 3
przeciez sigma 10-20 niewazne ktora wersja to raczej tansze szklo.
ja swoja kupilem nowke za 1600 PLN przed kryzysem (tokiny 11-16 jeszcze nie bylo w sprzedazy), po kupnie FF szukam odpowiednika ktory dalby mi taka sama jakosc w zakresie UWA i nie moge znalezc nic w normalnej cenie.
Ferrari to jest 85/1.2 II L ;] ktory sni mi sie po nocach
rozmawiałam jeszcze z moim nauczycielem i teraz nie bardzo orientuję się jaki kąt byłby odpowiedni, nie mam szalonych wymagań i zbyt szeroki kąt nie nadawałby się, zależy mi tylko żeby nie było zbyt błędów optycznych a cena to tak do 8 tys. góra ;)
Konto usunięte: rozmawiałam jeszcze z moim nauczycielem i teraz nie bardzo orientuję się jaki kąt byłby odpowiedni, nie mam szalonych wymagań i zbyt szeroki kąt nie nadawałby się, zależy mi tylko żeby nie było zbyt błędów optycznych a cena to tak do 8 tys. góra ;)
8tys za szklo do d40?
brawo
cos krecisz
Flo: zastanawiałam się z czym mogła pomylić, ale żadna niska cyfra nie leży w pobliżu, także szaleje dziewczyna :D
jak dla mnie kreci i bawi ja robienie sobie jaj z ludzi...gadanie ze ma nauczyciela od fotografii a wypytuje na forum fotka.pl, do tego d40 i obiektyw do 8tys zl...jasne
oj chcialoby sie, chcialoby :D
fototechnikum*
Konto usunięte: jak dla mnie kreci i bawi ja robienie sobie jaj z ludzi...gadanie ze ma nauczyciela od fotografii a wypytuje na forum fotka.pl, do tego d40 i obiektyw do 8tys zl...jasne
to dla mnie rowniez nie jest normalne, ale wlasnie szerokokątny moge dostac mimo ze szczegolnie nie jest mi potrzebny bo w sumie mało wiele się znam, a wypytuje na forum bo widzę że tu ludzie mją wiedzę a my więcej mamy o fotografii analogowej i tylko ewentualnie n przerwach mogę się pytać więc nie za wiele na to czasu...