Jak w temacie dzisiaj zauwazyle i poczulem jak moja wbudowana lampa blyskowa w d60 zaczela puszczac lekko dym przy blyskaniu.
Mam takie pytanie czy powininenm sie tym bardziej przejmowac czy lampy przy intensywniejszym uzywaniu moze po prostu tak maja?
Poza tym dymkiem lampa dziala bez zarzutu.
lista tematów
Wbudowana lampa blyskowa dymi
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)
nie no, to chyba normalnie nie jest, ja swego czasu intensywnie korzystalem z wbudowanej lampy w d40-tce, robilem wiele zdjec lampa pod rzad i takich jajec nie mialem...jak dla mnie to serwis, ale moge sie mylic :)
joker4444: w nikonie??
tam i tak beda trzyma lekko miesiac a potem uznaja ze to Twoja wina jak nie zdecydujesz sie na naprawe i tak za ekspertyze swoja "fachowa" policza
no wlaasnie... pozatym juz jest po gwarancji narazie napisalem maila opisalem problem i poprosilem o podanie przyblizonej ceny naprawy. Nie uzywam zbyt czesto wbudowanej lampy, ale czasami na imieninach sie przydaje :P
joker4444: w nikonie??
tam i tak beda trzyma lekko miesiac a potem uznaja ze to Twoja wina jak nie zdecydujesz sie na naprawe i tak za ekspertyze swoja "fachowa" policza
niestety, serwis nikona jest masakryczny jesli idzie o terminowosc, bo jesli chodz o zetelnosc napraw sa super...
ja jednak kupilbym po prostu lampe, za jakiegos fajnego sunpaka zaplacisz z 350zl, lepsza Ci niepotrzebna, chyba ze potrzebujesz sb-900 za 1500+ zl :)
Konto usunięte: niestety, serwis nikona jest masakryczny jesli idzie o terminowosc, bo jesli chodz o zetelnosc napraw sa super...
ja jednak kupilbym po prostu lampe, za jakiegos fajnego sunpaka zaplacisz z 350zl, lepsza Ci niepotrzebna, chyba ze potrzebujesz sb-900 za 1500+ zl :)
w przyszlosci planuja zakup jakiegos metza 48, wiec w sumie nie wiem czy bede oddawał aparat do serwisu... narazie to zauwazam ze szybka co raz bardziej sie przypala, a odp. z serwisu jak narazie nie ma
paulczkow: Jak w temacie dzisiaj zauwazyle i poczulem jak moja wbudowana lampa blyskowa w d60 zaczela puszczac lekko dym przy blyskaniu.
Mam takie pytanie czy powininenm sie tym bardziej przejmowac czy lampy przy intensywniejszym uzywaniu moze po prostu tak maja?
Poza tym dymkiem lampa dziala bez zarzutu.
Może zanieś do specjalisty ?
On Ci najbardziej pomoże .