Avantt
Avantt
  4 września 2009 (pierwszy post)

Witam.
Znowu powracam do tematu, ale tym razem pytanie.
Olimpus e520 czy Nikon d60 i dlaczego?

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  6 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam. Znowu powracam do tematu, ale tym razem pytanie. Olimpus e520 czy Nikon d60 i dlaczego?

zalezy na jakim szkle Ci zalezy rozwazylbym tez pentaxa
jakosc wykonania bije na glowe konkurencje w podobnej cenie
infinitive89
infinitive89
  7 września 2009

Miałem okazje focić Olympusem, ale nie E-520 tylko E-420 i szczerze powiem, że dosyć dobry jest i co do jakości zdjęć to nie zgadzam się, że robi kiepskie zdjęcia... jedyne co mnie denerwowało to ergonomia... Sam aparat był porządnie zrobiony i nie miałem wrażenie, że trzymam kawał gówna w ręce... ale jeśli chodzi o chwyt to massakra :wtf: wygodniej sie trzyma juz mojego starego kompakta Canona, Olympus stanowczo za mały, praktycznie brak wyprofilowanego gripa i stale musiałem szukać spustu migawki :twisted: E-520 jest już ciut większy, ale dla niektorych nadal za mały...
Jeśli chodzi o szkła to postawiłbym taki znak zapytania bo w obydwu przypadkach jest z nimi nie najlepiej... W Nikonie jak już ktoś wspomniał dokucza brak śrubokręta, a w Olympusie bagnet 4/3 - dla niektórych to zaleta, bo zarówno aparat, jak i obiektywy są małe, ale problemem jest tutaj mnożnik ogniskowej x2... jak wkręcasz obiektyw o ogniskowej 50mm, to w rzeczywistości masz 100mm... pomijam już ciasny wizjer - akurat tutaj Nikon ma przewagę

Paja
Paja
  8 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: E-520 jest już ciut większy, ale dla niektorych nadal za mały...

dla facetów to faktycznie może być problem, ale kobiety w większości mają małe dłonie :D
serkowy
serkowy
  8 września 2009

Dla mnie nikon z tych
zastanowuł bym się też nad pentaxem bądź sony

spioch
spioch
  9 września 2009
serkowy
serkowy: zastanowuł bym się też nad pentaxem bądź sony

Jak z tych to tylko Pentax :)

Ubustwiam Nikony , Kocham Canony
Cenie Pentaxy
Brzydzę się SONY :mrgreen:
serkowy
serkowy
  9 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Brzydzę się SONY

why :mrgreen:
ejnarx
ejnarx
  10 września 2009
Flo
Flo: ja bym wzięła nikona, chociaż niekoniecznie d60, ze względu na brak silnika w korpusie, ale to nic strasznego. brałabym ze względu na świetne szkła systemowe jak nikkor 50mm 1,4 czy 1,8 i w ogóle, bo uważam, że nikon i canon są najlepszymi markami i obracałabym się tylko między tymi dwoma.

a ja bym nie bral w ogóle nikona jesli zamierzasz troche cos dokupic i nie dysponujesz wielkimi zasobami finansowymi...dla odmiany polecam aparaciki marki pentax jak chocby k20d a najlepiej jego tanszy klon samsung gx20:)
odie83
odie83
  12 września 2009
serkowy
serkowy: why

SONY niech sobie robi Playstation i telewizory a fotografię niech zostawi tym którzy się na tym znają :P

Olympus czy Nikon? Z niższej półki nie zobaczysz wielkiej różnicy w jakości zdjęć ale wolałbym Nikona dlatego ze do niego masz większy wybór szkieł i innych akcesorów... co potem może się przydać :)
MordimerMadderdin
MordimerMadderdin
  19 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wolałbym Nikona dlatego ze do niego masz większy wybór szkieł i innych akcesorów... co potem może się przydać :)

potem jak juz zalapie bakcyla i zmieni aparat na jakis konkretniejszy?:lol2:
dzela62
dzela62
  3 grudnia 2009
:superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa: :superkupa:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.