Pierwszy raz będę robić zdjęcia nie w swojej okolicy i nie mam kompletnego pojęcia na plener ślubny, więc moje pytanie jest takie:
Czy para młoda jako, że zamieszkująca tamte tereny, powinna wujść do mnie z jakimś plenerowym pomysłem? ( dodam że sprawdzałam w necie tamte okolice i nie ma tam dosłownie nic, w sumie nic co by zainteresowało państwa młodych:/ )
Czy macie jakies koncepcje na to gdzie zrobić plener kiedy się już jest w przysłowiowej "czarnej dupie"?
A może ktoś z was jest z okolic zgorzelca i robił takie plenerówki, i chce się podzielić ze mną ?
Pozdrawiam panna Klima
lista tematów
plener strona 1 z 2
Konto usunięte: Czy para młoda jako, że zamieszkująca tamte tereny, powinna wujść do mnie z jakimś plenerowym pomysłem?
tak ale ogólnie jak masz tam nie daleko możesz obczaić czzy sa tam jakies ciekawe miejsca ustronne gdzie na spokonie będziesz mogła przeprowadzić taką sesyjke :)
Konto usunięte: dodam że sprawdzałam w necie tamte okolice i nie ma tam dosłownie nic, w sumie nic co by zainteresowało państwa młodych:/
no jak są tory albo rzeka albo jakiś ładny stary budynek to też może być albo las łono natury łonka :)
Konto usunięte: Czy macie jakies koncepcje na to gdzie zrobić plener kiedy się już jest w przysłowiowej "czarnej dupie"?
w stodole na sianie :D
slabo szukałaś :D
http://www.chwila.com/zgorzelec.zgorzelec.html
nie ma żadnego parku, zielonego skweru, fontanny, czy czegokolwiek innego, co jakoś wygląda?
tamte, tzn jakie ?
Konto usunięte: Czy para młoda jako, że zamieszkująca tamte tereny, powinna wujść do mnie z jakimś plenerowym pomysłem?
jeżeli para miałaby jakiś fajny pomysł, to czemu nie... w końcu to ich ślub ;)
Konto usunięte: Czy para młoda jako, że zamieszkująca tamte tereny, powinna wujść do mnie z jakimś plenerowym pomysłem? ( dodam że sprawdzałam w necie tamte okolice i nie ma tam dosłownie nic, w sumie nic co by zainteresowało państwa młodych:/ )
Hmm to Ty jesteś fotografem i Ty masz mieć pomysły ewentualnie zaakceptować ich wizję ;D Bo to oni CI zlecają zdjęcia
Konto usunięte: Czy macie jakies koncepcje na to gdzie zrobić plener kiedy się już jest w przysłowiowej "czarnej dupie"?
Hm jak w czarnej dupie to użyj blendy i dodaj błysku na palnik haha
A serio czasem bliska łąka drzewa etc potrafią dać świetny klimat pod warunkiem ładnego światła np wczesny ranek albo zachód słońca
O matko ja tam bym wcale nie pojechał
Konto usunięte: tak ale ogólnie jak masz tam nie daleko możesz obczaić czzy sa tam jakies ciekawe miejsca ustronne gdzie na spokonie będziesz mogła przeprowadzić taką sesyjke :)
byłam tam i nie ma nic.... stare wojskowe bloki, a jak znalazlam koncepcję na te stare wojskowe bloki to im się nie podobała, każdy pomysł z parkiem, ruinami, fontanna, zielenią jest odrzucony, nie wiem na co oni czekają, żebym im zrobiła wesołe miasteczko ze styropianu ?
obczajałam już pomysły z sianem, pan młody ma alergię
widziałam tą stronę, nic im nie podeszło:/
chcieli by zdjęcia w gerlitz ale jak powszechnie wiadomo każda młoda para jest tam obrzucana jajami a ja nie narażę swojego sprzetu na takie cuś
Jacek80: nie ma żadnego parku, zielonego skweru, fontanny, czy czegokolwiek innego, co jakoś wygląda?
jest, ale nie odpowiada to parze młodej.
okolice zgorzelca.
pomysł jeden, padł nawet dobry, piaskownia... fajnie by było żeby byla jeszcze otwarta, myślicie że mogę się bezkarnie do niej "wkraść" ?
Konto usunięte: Hmm to Ty jesteś fotografem i Ty masz mieć pomysły ewentualnie zaakceptować ich wizję ;D Bo to oni CI zlecają zdjęcia
mój każdy pomysł jest odrzucany.... na prawde zastanawiam się już nad radykalnymi środkami!
no widzisz
takie wychodza prze... pięknie;) mój brat tez nie miał fajnych miejsc na robienie zdjęć a wyszło mu świetnie:) : http://www.gabsonfoto.pl/galeria04/simpleviewer/index.html
tam na końcu sa zdjęcia z pleneru. przygotuj jakieś fajne gażety, dodatki i nawet na zwykłej łące wyjdzie ładnie;)
Konto usunięte: byłam tam i nie ma nic.... stare wojskowe bloki, a jak znalazlam koncepcję na te stare wojskowe bloki to im się nie podobała, każdy pomysł z parkiem, ruinami, fontanna, zielenią jest odrzucony, nie wiem na co oni czekają, żebym im zrobiła wesołe miasteczko ze styropianu ?
tam jakies jeziora są chyba sztuczna czy kopalnia na satelicie cos widać było :D
Konto usunięte: obczajałam już pomysły z sianem, pan młody ma alergię
widziałam tą stronę, nic im nie podeszło:/
chcieli by zdjęcia w gerlitz ale jak powszechnie wiadomo każda młoda para jest tam obrzucana jajami a ja nie narażę swojego sprzetu na takie cuś
to przy aucie weselnym :D
rzęsa i ropuchy :P
no bez przesady:P
pomyślałam nad tą piaskownią, można by zrobić zdjęcia w stylu pop art, dmuchane koła piłki plażowe, bede miałą pomocnika, więc mógłby puszczać duże bańki mydlane... para młoda pracuje z dziećmi, wiec takie coś odzwierciedlałby też ich upodobania:)
Konto usunięte: A może ktoś z was jest z okolic zgorzelca i robił takie plenerówki, i chce się podzielić ze mną ?
przeciez macie bardzo fajny park przy tym osrodku kultury niedaleko granicy o ile dobrze pamietam
ew ten kawalek parku przy dawnej jednostce wojskowej mam na mysli to obok starego targu ze szmatami dla skapych germancow :d
no chyba ze nadal wyglada tak jak pare lat temu to wtedy srednio robic zdjecia na syfie a jesli posprzatali to fajna lokalizacja jakies drzewka stawy i łabędzie o ile ich cyganie nie zjedli ;)
albo ten kawalek nad nysa o ile drzewa tam jeszcze istnieja zaraz przy starym przejsciu tez dosyc romantyczny kiedys byl a w tle odpicowane kamienice niemieckie
do tego calkiem niedaleko macie odrestaurowany zamek (nie pamietam jak sie nazywa - ten gdzie nakrecono film "gdzie jest general" czy jakos tak )
przynajmniej jak tam ostatnio bylem kilka lat temu to na pocvzekaniu znalazl bym w zgorzelcu i okolicach calkiem sporo fajnych miejsc na sesje slubna ale spoko po co sie wysilac samemu ktos poda na tacy i glowka nie bedzie bolec wieczorkiem...
joker4444: jasne szklo wez mala GO spowoduje ze gdziekolwiek zrobisz bedzie widac i tak mlodych only
oooo ty to masz pomysł
ja nie jestem ze zgorzelca, nigdy w życiu tam nie byłam, proponowałam te tereny które wymienileś ale o to chodzi że młodzi nie chcą takich zdjęć. Chcą czegoś "innego" :)