Ale najpierw krótko o mnie.:
Przypadkowo stałem się właścicielem aparatu NIKON D40 + AF-S NIKKOR 18-55 / SIGMA 70-300 APO DG.....
Napstrykałem już trochę zdjęć, i zajarałem się ;]
Robiłem kolejne zdjęcia, miałem nowe inspiracje... i tu jest właśnie problem, jak trzeba ustawić aparat żeby wykonać zdjęcia z niewielką ilością światła, żeby nie trzeba było przez pare sekund trzymać aparat w bezruchu/lub żeby model nie ruszał się przez kilka sekund...
czytałem różne tutoriale itd, ale to przeważnie pisane językiem "profesjonalistów" któego nie ogarniam.
ogólnie chcę wykonać takie zdjęcie :
Część twarzy oświetlona, tło CZARNE, nie mam pojęcia jak to zrobić, próbowałem zmieniać ISO, żarówki w lampce... ogólnie światło było OK, tylko aparat "robił zdjęcie" zbyt długo ;)
Oświeci mnie ktoś?
lista tematów
Pytanie.
im większe F tym ciemnejsza fotka ustaw ostrość i tak aby czujniki światła skierowane były bardziej na okno jasny punkt wtedy ci przyciemni no albo migawke na ponad 125
M1000 f 8do16
10000zdjęc w tym tapetki na tel i 300 najnowszych gier na tel 1 sms koszt 1zł 22 g z vat
Po prostu wyślij sms o tresci : game nzcxn4 na numer 91977
I PO KILKKU CHWILACH DOSTANIESZ SMS Z DARMOWOM STRONOM :)
Konto usunięte: Przypadkowo stałem się właścicielem aparatu NIKON D40 + AF-S NIKKOR 18-55 / SIGMA 70-300 APO DG.....
Możesz wykonać kilka zdjęć o któe CIe poproszę ? Oczywiście chodzi o sigmę ...
Mam zamiar ją kupić jako "spacerówkę" lub możesz wstawić kilka ze skokiem ogniskowej co 50 mm w dobrym średnim i trudnym oświetleniu ?
Byłbym wdzięczny ... jakby co mogę dać maila albo zarzuć na hosting