Mam cyfraka od niedawna i po zrzuceniu fot na kompa widać na czarnym, tle białe kropki. Wiem że można jest usunąć przez program ale czy jest jakaś opcja żeby już w trakcie robienia zdjęć owych szumów nie było albo było ich mniej?
Proszę o naprawdę sensowne odpowiedzi...
lista tematów
Canon IXUS 70
przy niższych czułościach musisz wydłużyć czas otwarcia migawki żeby były odpowiednio naświetlone, kombinuj :)
czytałem już dużo książek an ten temat...
kombinowałem nawet teraz próbuje :P ale nic z tego :/ Masz jeszcze jakieś pomysły? :D
kolejne dziecko neo na forum... napisałem wyraźnie ze proszę o sensowne odpowiedzi...
widać masz pojęcie o fotografii... aparat za drogi żeby móc jednorazowo zmienić :P ale co Ty możesz wiedzieć ;d
Konto usunięte: Mam cyfraka od niedawna i po zrzuceniu fot na kompa widać na czarnym, tle białe kropki.
powinieneś napisac jaka to cyfrówka z exifa wywnioskowałem że to Canon DIGITAL IXUS 70 i do najlepszych to to on nie należy a i takie białe kropki to pewnie szum z ISO
Konto usunięte: jest jakaś opcja żeby już w trakcie robienia zdjęć owych szumów nie było albo było ich mniej?
masz dobre światło dajesz na iso 100 jak masz słabe to rób zdjęcia z lampą ale wiedz że takie lampy mają słaby zasięg więc chcąc nie chcąc w nocnych fotach musisz zwiększyć czułość matrycy ale w opcjach możesz nocne fotki robić w mniejszym formacie rozdzielczości .
A i jak juz nie dziecko neo a DSLa
a no tak w temacie podałeś nazwę ale i tak dobrze wywnioskowałem :)
za aparat dałeś kolo 500-600zł dodał być 200 i miał być juz lustrzankę
Konto usunięte: czytałem już dużo książek an ten temat...
kombinowałem nawet teraz próbuje :P ale nic z tego :/
Konto usunięte: kolejne dziecko neo na forum... napisałem wyraźnie ze proszę o sensowne odpowiedzi...
widać masz pojęcie o fotografii... aparat za drogi żeby móc jednorazowo zmienić :P ale co Ty możesz wiedzieć ;d
OWNED !! ...
btw. aparat to tylko dodatek do obiektywu ... tymbardziej jakis IXUS ktory mega pieniedzy nie kosztuje ... zobacz na cene np. Hasselblada H3D ...