Witam :) mam taką małą prosbe we wtorek będe miał robioną sesje fotograficzną chodzi mi o zdjęcia ze tak powiem bardziej poważne miejsce jakie wybrałem to okolicy Opery Nowej w bydgoszczy oraz park w Ostromecku akurat jest to wszystko niedaleko.Problem tkwi w tym że nigdy jeszcze nie miałem takiej sesji robionej a chciałbym żeby te zdjęcia robiły wrażenie.Wiadomo najlepiej zeby te zdjecia mialy orginalny pomysł ale czy macie jakieś wasze koncepcje jak mogly by wyglądać te zdjecia?chodzi mi o to czy w pewien sposob z zaskoczenia czy konkretne że tak to nazwe pozy xD :) proszę o rady z góry dziekuje
lista tematów
Foty którę moga zrobić wrażenie
nie dzielę się wizjami na zdjęcia.
co do póz to przejrzyj profile modeli na maxmodels.pl i poćwicz przed lustrem
i tak zupełnie btw. zmień długość spodenek
Konto usunięte: Wiadomo najlepiej zeby te zdjecia mialy orginalny pomysł ale czy macie jakieś wasze koncepcje jak mogly by wyglądać te zdjecia?
Wątpię, by ktokolwiek zdradził ci swoje pomysły.
podejrzewam, ze twój fotograf ma już jakąś wizję tych zdjęć, zaufaj więc jego pomysłom. Jesli chcesz dodać do zdjeć coś swojego to niech to faktycznie bedzie twoje, a nie kogoś innego.
zgadzam się z Flo
ta nienazwana myśl...
:***
co najważniejsze nie pozuj to fotograf powie ci gdzie i jak się ustawić ja zazwyczaj wymagam od modelki aby się nie wierciła za bardzo a tak to niech sobie robi co chce i nie patrzy w obiektyw wtedy zdjęcia wychodzą bardziej ciekawe a nie jak do paszportu lub legitymacji szkolnej :D oczywiście nie zapomnij o garderobie czyli nie tylko jeden jakiś podkoszulek czy coś tylko jakaś koszula na zmianę ogólnie to jeszcze jakieś dodatki okulary przeciw słoneczne albo coś na głowę itp :)
ciekawe czemu tylko baby takie skąpe
Konto usunięte: we wtorek będe miał robioną sesje fotograficzną chodzi mi o zdjęcia ze tak powiem bardziej poważne miejsce jakie wybrałem to o
dobre choc oklepane sa opuszczone ale nie za bardzo usyfione przez meliniarnie budynki z czerwonej cegly szczegolnie te postindustrialne czy jak to sie tam zowqie teraz stare cegielnie i walcownie ;)
a co do ubioru mnie sie wydaje ze dobre sa stonowane dosyc pastelowe barwy z jakims drobnym elementem "odwracajacym uwage" w zywszym kolorze :d
co do samego pozowania polecam raczej naturalne zachowanie i pozy ciala choc modne sa i dosyc efektowne wszelkie postawy myslicielskie/stesknione/zapatrzone cholera wie gdzie xD
nie skąpe tylko dbają o to, żeby ich pomysły nie były wykorzystywane przez wszystkich wkoło ;)
Jego fotograf na pewno zdaje sobie sprawę, ze dobre zdjęcie to nie tylko sprzęt, ale i pomysł, jeśli go nie ma to niech zwyczajnie za fotografię się nie bierze (:
ta nienazwana myśl...
Narie: nie skąpe tylko dbają o to, żeby ich pomysły nie były wykorzystywane przez wszystkich wkoło ;)
pomysl pomyslem a i tak 90% ludzi nie bedzie potrafic z niego skorzystac pozatym... co byscie nie wymyslily i tak nie bedzie to oryginalne przy tym natloku zdjec jakie ludzie wypstrykali do teraz :d