MarcusCumestone
MarcusCumestone
  23 maja 2009 (pierwszy post)

Witam :) mam taką małą prosbe we wtorek będe miał robioną sesje fotograficzną chodzi mi o zdjęcia ze tak powiem bardziej poważne miejsce jakie wybrałem to okolicy Opery Nowej w bydgoszczy oraz park w Ostromecku akurat jest to wszystko niedaleko.Problem tkwi w tym że nigdy jeszcze nie miałem takiej sesji robionej a chciałbym żeby te zdjęcia robiły wrażenie.Wiadomo najlepiej zeby te zdjecia mialy orginalny pomysł ale czy macie jakieś wasze koncepcje jak mogly by wyglądać te zdjecia?chodzi mi o to czy w pewien sposob z zaskoczenia czy konkretne że tak to nazwe pozy xD :) proszę o rady z góry dziekuje

Flo
Flo
  23 maja 2009

nie dzielę się wizjami na zdjęcia.
co do póz to przejrzyj profile modeli na maxmodels.pl i poćwicz przed lustrem
i tak zupełnie btw. zmień długość spodenek

MarcusCumestone
MarcusCumestone
  24 maja 2009

niee no wiadomo że nie pojdę w krótkich spodenkach ;D xD czy w dresie ;) xD ale dzięki za pomoc :)

Flo
Flo
  24 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: niee no wiadomo że nie pojdę w krótkich spodenkach ;D xD czy w dresie ;

nie no ja tak ogólnie :)
MarcusCumestone
MarcusCumestone
  24 maja 2009

hmm jakiś powód ? xD

Flo
Flo
  24 maja 2009

są tragiczne i nie pasują do Ciebie wcale. no dobra, nie robię już offtopa :)

Narie
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Narie
  24 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiadomo najlepiej zeby te zdjecia mialy orginalny pomysł ale czy macie jakieś wasze koncepcje jak mogly by wyglądać te zdjecia?

Wątpię, by ktokolwiek zdradził ci swoje pomysły.
Konto usunięte
Konto usunięte: będe miał robioną sesje fotograficzną

podejrzewam, ze twój fotograf ma już jakąś wizję tych zdjęć, zaufaj więc jego pomysłom. Jesli chcesz dodać do zdjeć coś swojego to niech to faktycznie bedzie twoje, a nie kogoś innego.
Flo
Flo: i tak zupełnie btw. zmień długość spodenek

zgadzam się z Flo :mrgreen:
ta nienazwana myśl...
:***
GRADEK83
GRADEK83
  24 maja 2009

co najważniejsze nie pozuj to fotograf powie ci gdzie i jak się ustawić ja zazwyczaj wymagam od modelki aby się nie wierciła za bardzo a tak to niech sobie robi co chce i nie patrzy w obiektyw wtedy zdjęcia wychodzą bardziej ciekawe a nie jak do paszportu lub legitymacji szkolnej :D oczywiście nie zapomnij o garderobie czyli nie tylko jeden jakiś podkoszulek czy coś tylko jakaś koszula na zmianę ogólnie to jeszcze jakieś dodatki okulary przeciw słoneczne albo coś na głowę itp :)

MarcusCumestone
MarcusCumestone
  24 maja 2009

Nie ma to jak wyrozumiali ludzie :) dzięki za pomoc :) na pewno się pochwale fotkami ;)

MordimerMadderdin
MordimerMadderdin
  24 maja 2009
Narie
Narie: ątpię, by ktokolwiek zdradził ci swoje pomysły.

ciekawe czemu tylko baby takie skąpe :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: we wtorek będe miał robioną sesje fotograficzną chodzi mi o zdjęcia ze tak powiem bardziej poważne miejsce jakie wybrałem to o

dobre choc oklepane sa opuszczone ale nie za bardzo usyfione przez meliniarnie budynki z czerwonej cegly szczegolnie te postindustrialne czy jak to sie tam zowqie teraz stare cegielnie i walcownie ;)
a co do ubioru mnie sie wydaje ze dobre sa stonowane dosyc pastelowe barwy z jakims drobnym elementem "odwracajacym uwage" w zywszym kolorze :d
co do samego pozowania polecam raczej naturalne zachowanie i pozy ciala choc modne sa i dosyc efektowne wszelkie postawy myslicielskie/stesknione/zapatrzone cholera wie gdzie xD
Narie
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Narie
  25 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ciekawe czemu tylko baby takie skąpe

nie skąpe tylko dbają o to, żeby ich pomysły nie były wykorzystywane przez wszystkich wkoło ;)
Jego fotograf na pewno zdaje sobie sprawę, ze dobre zdjęcie to nie tylko sprzęt, ale i pomysł, jeśli go nie ma to niech zwyczajnie za fotografię się nie bierze (:
ta nienazwana myśl...
:***
delikatny009
delikatny009
  25 maja 2009
Narie
Narie: Jego fotograf na pewno zdaje sobie sprawę, ze dobre zdjęcie to nie tylko sprzęt, ale i pomysł, jeśli go nie ma to niech zwyczajnie za fotografię się nie bierze (:

Głównie pomysł ...
MarcusCumestone
MarcusCumestone
  25 maja 2009

z pewnością pochwalę się zrobionym materiałem ;)) dzieki za pomoc :)

MordimerMadderdin
MordimerMadderdin
  26 maja 2009
Narie
Narie: nie skąpe tylko dbają o to, żeby ich pomysły nie były wykorzystywane przez wszystkich wkoło ;)

pomysl pomyslem a i tak 90% ludzi nie bedzie potrafic z niego skorzystac pozatym... co byscie nie wymyslily i tak nie bedzie to oryginalne przy tym natloku zdjec jakie ludzie wypstrykali do teraz :d
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.