artphotos
artphotos
  19 maja 2009 (pierwszy post)

Hej!
Trochę z innej beczki, ale umieszczam to własnie tu a nie w bardziej oczywistych forach.

Dziewczyny! Czy facet zajmujący się fotografią zawodowo (tu precyzując - fashion, glamour, reklama) lub przynajmniej szalony pasjonat w tej tematyce, może u Was liczyć na większe powodzenie?
Niegdyś panowała opinia, że artyści mają "to coś", a po obejrzeniu "Vicky, Cristina Barcelona" (POLECAM!!!) chyba każda zapamiętała głównego bohatera malarza :)

Oczywistym jest, że każda kobieta ma swój gust oraz że na atrakcyjność faceta wpływa nie tylko wygląd zewnętrzny ale i pasja, charakter.
Natomiast, czy fotograf jako jeden z grupy artystów, odznacza się w waszych oczach czymś szczególnym?

razotka
razotka
  19 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: może u Was liczyć na większe powodzenie?

Takie samo porównanie można dać, czy mężczyzna z dobrym samochodem ma większe powodzenie.
Co z tego, że artysta jeśli w sprawach damsko-męskich może zachowywać się jak nastolatek? Dobrze, że fotogafuje a jeszcze lepiej jeśli wie co robi, ale ja bym nie mieszała tego w powodzenie.
vassago83
vassago83
  19 maja 2009

Jestem fotografem od trzech lat, i nie zauważyłem że miałbym jakąś "taryfę ulgową";)

artphotos
artphotos
  19 maja 2009

To że z dobrym samochodem ma powodzenie u nastolatek wiem ;)
A poważnie, chciałem nawinąć temat wartości jaką jest posiadanie pasji fotografii w obecnych czasach pełnych obrazu atakującego nas zewsząd z rąk wszystkich.
Zdjęcia wykonuje każdy, a niestety większość się nimi dzieli.

delikatny009
delikatny009
  19 maja 2009

Więc to zależy ... Albo gość kupuje sobie aparat po to by uwodzić naiwne małolaty albo się tym interesuje ...

Są ludzie z pasją a są też faceci wykorzystujący to do podrywu ...
A czy działa ? Średnio bo normalne dziewczyny są raczej powściągliwe i ostrożne co do takich sytuacji ...

Flo
Flo
  19 maja 2009

ja tam byłabym zazdrosna gdyby mój mężczyzna robił zdjęcia kobietom

paulczkow
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 20
paulczkow
  19 maja 2009

fotograf ma jeszcze gorzej a nie lepiej dzieki temu... :and:

Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)

artphotos
artphotos
  19 maja 2009

Krążący po środowisku stereotym, że modelki "nocują" u fotografa po sesji jest conajmniej krzywdzący.
Zazwyczaj nocujemy u modelki ;)

Zazdrość jest fajna, ale z ograniczeniami. Ja fotografuje kobiety, co zresztą widac na mojej stronie. A nikt nie jest o to zazdrosny (tu apel - wolny strzelec do wzięcia).

Moim zdaniem facet czy dziewczyna posiadający pasję, której oddają większość czasu są o wiele bardziej atrakcyjni niż ludzie nadrabiający te braki gotówką i materialnymi zabawkami.
Mimo, że "każda potwora znajdzie swojego adoratora" to jednak sama pasja bez wyglądu i wnętrza nie wystarczy.

Flo
Flo
  19 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Krążący po środowisku stereotym, że modelki "nocują" u fotografa po sesji jest conajmniej krzywdzący. Zazwyczaj nocujemy u modelki ;)

nie wiem czy to było do mnie, ale tak czy siak jestem fotografem i u mnie podczas sesji panuje luźna i miła atmosfera na tyle, że gdyby to mój partner był na moim miejscu- byłabym cholernie zazdrosna
GieKSiarka
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
GieKSiarka
  19 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziewczyny! Czy facet zajmujący się fotografią zawodowo (tu precyzując - fashion, glamour, reklama) lub przynajmniej szalony pasjonat w tej tematyce, może u Was liczyć na większe powodzenie?

ja nie patrze kim facet z zawodu jest no ale zula bym nie chcialam miec za chlopa
chcialam iscn a fotografa ale nie wyszlo.... moze po LO skoncze jakas szkoel fotograficzna
fenacious
fenacious
  19 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Oczywistym jest, że każda kobieta ma swój gust oraz że na atrakcyjność faceta wpływa nie tylko wygląd zewnętrzny ale i pasja, charakter. Natomiast, czy fotograf jako jeden z grupy artystów, odznacza się w waszych oczach czymś szczególnym?

jeżeli jest 'dobrym' fotografem, lubi to co robi i potrafi uchwycić chwilę i emocje, to tak.
bartheq
bartheq
  19 maja 2009

ciekawe czy sa takie ktore leca na "duzy obiektyw", chociaz panuje przekonanie ze im wieksza rurka tym wieksze kompleksy...

moja zona fajnie skomentowala jedno z moich zdjec: http://www.flickr.com/photos/bartheq/3228788803/in/set-72157601294718746/ (:

LaTuaOmbra
LaTuaOmbra
  19 maja 2009

może nie tyle wielkość co wygląd - białe Lki ściągają wzrok niesamowicie ;-)

AndysPL
AndysPL
  19 maja 2009

Białe l-ki to jak białe kozaczki lepiej z domu nie wychodzić.

Co ty leczysz zakwalaniem tych l-ek w kazdym topiku ?
Bozia niczego innego nie dała czy jak ?

LaTuaOmbra
LaTuaOmbra
  20 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Białe l-ki to jak białe kozaczki lepiej z domu nie wychodzić. Co ty leczysz zakwalaniem tych l-ek w kazdym topiku ? Bozia niczego innego nie dała czy jak ?

A cóż mam tłumaczyć człekowi który nie ma bladego pojęcia nawet o pokrewnych tematach ? Chcesz się napinać, idź na hyde park.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.