Witam tak jak w temacie mam zamiar kupić sobie lustrzankę zbytnio się nie znam na aparatach i pomyślałem ze zapytam o to tutaj :
- co sądzicie o poniższych aparatach ? który waszym zdaniem jest najlepszy i opłaca się kupić i będę z niego zadowolony ;]
1[/ul]
[url=http://allegro.pl/item634770811_nikon_d50_mega_zestaw_polecam.html]2
3
prosił bym o konkretne wypowiedzi ponieważ nie mam zamiaru wydawać pieniędzy w błoto i później żałować
pozdrawiam mlody !
lista tematów
Pytanie co do Aparatu strona 1 z 2
D50 to juz ssprzet wysluzony, choc nie mowie, ze zly... jednak IMHO sony A200 to znacznie lepszy sprzecik i co wazniejsze - kupisz bez problemu NOWY
Oosbiscie mialem do czynienia z canonem eos350d, nikonem d40, d50, d60, pentaxem k200d i sony a200
szczerze polecam z tej gromady A200, jedynie k200d wydawal sie pod niektorymi wzgledami lepszy - z kolei jednak a200 przewyzszal nad innymi i tak to sie rownowazy moim zdaniem
ale wracajac do tematu i Twoich potencjalnych produktow - krotko uzasadniajac wybor powiem Ci, ze w a200 miedzy innymi masz:
-silnik AF w body (czyli nie musisz kupowac obiektywow z silniczkiem jak w przypadku nikona d40 czy d60 - d50 jednak go posiada)
-stabilizacje obrazu w korpusie
-mozliwosc podpiecia starszych (ale bardzo dobrych) szkiel z minolty
-lepsza tolerancje wyzszych ISO, posiada co prawda az 3200, ale to juz jest delikatne nieporozumienie
-dobry kitowy obiektyw, ewentualnie w podobnej cenie mozna dostac w zestawie tamrona 28-80mm
-nie sprawdzalem d50 pod katem baterii ale odnosze wrazenie, ze na A200 akumulator trzyma znacznie dluzej, bez lampy da sie wydusic 600 zdjec na jednym ladowaniu
jest jeszcze wiele "dupereli" o ktorych mozna by pisac, ale mysle ze to juz nie ma sensu
Konto usunięte: no oki powiedzmy że się zdecyduję na ten d50 tylko teraz pytanie czy kupować takie coś na allegro ?
Nie radziłbym kupować używanej Lustrzanki ...
Mam D40 i co do baterii to 650 zdjęć bez lampy i zostały jeszcze 2 kreski z 3
Wada to silnik w obiektywie przez co obiektywy są drogie aczkolwiek da się to przełknąć ... Zależy też na co się nastawiasz na pełną amatorkę czy coś lepszego .
Jak kupujesz lustrzankę po to by powiedzieć Oooo a ja to mam lustrzaneczkę NIKONA !!! Jest fajna inna patrze przez wizjer a nie tak jak wy ze swoimi "małpkami"
Jeśli ją kupisz a do końca życia będziesz robił zdjęcia Kitem w pozycji AUTO to 2x się jeszcze zastanów ... Może w zamian warto by było kupić jakąś dobrą Hybrydkę ...
Z którą nie trzeba się tak obchodzić jak z Lusterkiem
Więc odpowiedz sobie na te pytania i sam zadecyduj . Aha no i ważne jest to czy kupisz nowy sprzęt czy używany ...
sony a200 ma moja znajoma, osobiście nie widziałam go na oczy, ale tu masz przykłady jakie zdjęcia robi ten aparat :)
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
http://optyczne.pl/38.11-Test_obiektywu-Sony_DT_18-70_mm_f_3.5-5.6_Podsumowanie.html
Porównując z tanimi i kitowymi produktami konkurencji... jest to najgorszy optycznie obiektyw... zarówno canon jak i nikon posiadają ciekawszą ofertę jeśli chodzi o kit.