yyy.. co jest grane?
czy mi się wydaje, czy sprzęt fotograficzny drożeje.
chciałem dzisiaj sprawdzić ile staniał obiektyw na który czaiłem się jakieś pół roku temu. wtedy chodził po 1200. dzisiaj patrzę na allegro a tam 1600. o co chodzi? podobnie z innymi.
sprzęt foto drożeje? :/ strona 1 z 2
Spokojnie , ustabilizuje się ale teraz to nie jest czas na kupno ...
Czaje się na Sigmę 70-300mm APO DG z silnikiem..
Jakiś czas temu 600 zł , niedawno 1000zł obecnie 850 zł...
Wszystko przez walutę ... ale uspokoi się pod koniec roku tyle ża ja prędzej przepłacę niż poczekam :) Narazie chce zainwestować w Raynoxa 250 do makro albo jakieś Soczewki najlepiej od BW
złotówka padła na ryj, gazet nie czytasz ? :D Moje body podrożało w ciągu pół roku o 400zł chociaż są już dwa nowsze modele ;-)
Oczywiście, że tak.
Kupiłam mój aparat ponad dwa miesiące temu i jakiś czas temu sprawdzałam, że podrożał o 400zł.
ja to się cieszę, że kupiłem mój zestaw w sierpniu zeszłego roku bo teraz to by mnie nie było na niego stać. Mam nadzieję, ze się to szybko zacznie stabilizować, bo przezyłem mały szok jak nikkor 50mm 1.8D z 389 skoczył do 555...
sie smiejecie ja kupilem swoj aparat rok temu kosztowal 1500 a teraz kosztuje 1700
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)
A ja planowałem kupić D300, ale zdrożał mi 200funtów(prawie 1000zł).....
Ceny poszły bardzo w górę.
70-200 nikkora z 1200funtów na 1700..
Sb-600 ze 150 na 225funtów...
raczej wszyscy podnieśli... w koncu kryzys mamy jakby na to nie patrzeć :/
Jako przyklad podam Pentaxa K200D. Samo body pare miesięcy temu można było kupić już za 1500 Polskich złotych, a teraz? 1800 to minimum