Sylwan01
Posty: 21010 (po ~81 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 5
Sylwan01
  12 maja 2009 (pierwszy post)

A wiec jestem załamany że nie potrafię w photoshopie 7CE wykonac obrazu techniką hdr..
Wiem tyle że musze mieć 3 zdjęcia :
*niedoświetlone
*naświetlone
*prześwietlone

To mniej więcej wiem jak ma być... ale teraz jak to połączyć w photoshopie.. bo tego już nie wiem są tutoriale do CS2, 3 4 ale nie do CE7 :and:

darius & finlay - destination (michael mind remix)
play & win - slow motion
:nutki: :zakochany:
ArtuRFR
Posty: 115 (po ~287 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
ArtuRFR
  12 maja 2009

wprawdzie 3 zdjecia to troche malo lepiej byloby np 7 albo 5 , a na poczatek do szybkiego HDR polecam photomatixa , na ce7 nie robilem zbyt dlugo wiec nie pomoge ale zwykle to sprowadza sie do nalozenia na siebi poszczegolnych zdjeci i operowaniu opacity [ mowiac BARDZO skrotowo ]

anioleceq
anioleceq
  12 maja 2009

łojoj, ja do hdr ściągnęłam jakiś filter - nie jest to to samo co normalne robienie, ale nie wychodziło mi nigdy :(

Sylwan01
Posty: 21010 (po ~81 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 5
Sylwan01
  12 maja 2009
ArtuRFR
ArtuRFR: polecam photomatixa

to jest chyba płatne bo zostawia badziewne logo :and:
ArtuRFR
ArtuRFR: i operowaniu opacity

wydaje mi się że kryciem niezbyt wiele można zdziałać ... już prędzej maskowaniem poszczególnych tonów bo na tym tak naprawdę to polega... ale to zbyt pracochłonne jak by tak ręcznie miał zaznaczać to na masce :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: ale nie wychodziło mi nigdy :(

no cóż...
ale myśle to opracować :evil:
darius & finlay - destination (michael mind remix)
play & win - slow motion
:nutki: :zakochany:
Jacek80
Jacek80
  12 maja 2009
ArtuRFR
ArtuRFR: na poczatek do szybkiego HDR polecam photomatixa

dla przykładu tą fotę robiłem photomatixem z 3 zdjęć

co do photoshopa to znalazłem tylko tutorial po angielsku i na Macu... ale może coś on Ci zasugeruje http://www.youtube.com/watch?v=CVuDbcAfN_I
Sylwan01
Posty: 21010 (po ~81 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 5
Sylwan01
  12 maja 2009

kozak fota :w00t:
and
darius & finlay - destination (michael mind remix)
play & win - slow motion
:nutki: :zakochany:
Sylwan01
Posty: 21010 (po ~81 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 5
Sylwan01
  12 maja 2009
Jacek80
Jacek80: ale może coś on Ci zasugeruje http://www.youtube.com/watch?v=CVuDbcAfN_I

widziałem go już....
ale dalej to nie jest photoshop 7 CE a w nim nie ma tej opcji
darius & finlay - destination (michael mind remix)
play & win - slow motion
:nutki: :zakochany:
Flo
Flo
  12 maja 2009

jest taki pan na digarcie, frytki ma w nicku, genialne hadeery robi

Sylwan01
Posty: 21010 (po ~81 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 5
Sylwan01
  12 maja 2009
Flo
Flo: frytki ma w nicku, genialne hadeery robi

co racja to racja... nawet panoramy też ma kozackie.. ale dalej nic mi to nie pomaga w moim 7CE
darius & finlay - destination (michael mind remix)
play & win - slow motion
:nutki: :zakochany:
Jacek80
Jacek80
  12 maja 2009

z tego co znalazłem na zagranicznym forum, to w PS 7 trzeba to robić ręcznie, bo program nie oferuje lączenia w HDR
ze zdjęć tworzysz warstwy i ustawiasz w nich przezroczystość, mieszania warstw czy co tam jest
tu masz oryginalny post... jak coś to przetłumacz sobie sam tekst na translate.google.pl http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061016083559AAs0XQe

ArtuRFR
Posty: 115 (po ~287 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
ArtuRFR
  12 maja 2009
http://galeria.olympusclub.pl/thumbnails.php?album=2166&page=1 no jak podlapiesz skill i sprzet to do czegos takiego mozna dojsc / osobiscie to mi sie to wcale nie podoba bo troche jak z gry no ale moze komus.. ^^
Necronomicon
Posty: 2807 (po ~115 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 5
Necronomicon
  12 maja 2009

@Sylwan01:
zawsze podziwialem HDRy, ktore ludzie robia... na poczatku nic mi nie wychodzilo jednak w koncu zauwazylem, ze do HDR'a wystarczy jeden JPG nawet, a co do przepisu na dobry HDR - to po prostu takiego nie, gdyz kazde zdjecie trzeba potraktowac indywidualnie... w kazdym zmienimy co innego, ja glownie uzywam photoshopa cs3 i to bez jakiejs tam automatyki HDR, ewentualnie w photomatixie (oczywiscie tez z jednego JPG)

przyklad ponizej

... :and:<br />
<br /><br />
GRADEK83
GRADEK83
  13 maja 2009

bawilem sie bawilem :)
Photomatix Pro nawet można polecić fajny programik :)
Ale to tylko takie tam szopowanie:P

htsz
htsz
  13 maja 2009

peron mi się podoba :)

nigdy nie próbowałem zdjęć tego typu, muszę coś o tym poczytać więcej.

Gradek wpadnę na tą Whisky !

GRADEK83
GRADEK83
  13 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Gradek wpadnę na tą Whisky !

haha no niestety juz wyparowała :ziober2:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.