Problem z aparatem : Benq DC C840 DIGITAL CAMERA
Otóż mam z nim problem , tzn :
+ nie robi doskonałych zdjęć { tzn . przy przybliżeniu na dany objekt zdjęcie wychodzi rozmazane ,
lub jak chcę zrobić np. zdjęcie oka z fleszem to zdjęcie albo jest białe , albo rozmazane }
Chciałąbym np. zrobić takie zdjęcie :
http://foto.otwarty.pl/foto/2474,konwalie.jpg
to nie wychodzi .
Jeśli jest ktoś posiadaczem tego oto modelu , niech mi pomoże .
Pozdrawiam .
@SummerLong:
jeżeli chcesz fotografować akurat konwalię, to w naturalnym śodowisku masz szansę ją znaleźć tylko w lesie. A w lesie oświetlenie jest słabe i często zmienne.
Tak więc jeżeli masz statyw to daj sobie jak najmniejsze ISO a tym samym proporcjonalnie długi czas naświetlania, tylko statyw musisz ułożyć na ściółce idealnie żeby się nie ruszał i nie trzepał, bo wtedy wiele dobrego z tego nie wyjdzie.
A jak robisz zdjęcie "z ręki" to przy krótkim czasie naświetlania zaczynaj od ISO 800, a potem najwyżej wyredukujesz szumy.
do lasu kup sobie takie coś:
kosztuje z 5 złotych, a pozwoli Ci uniknąć rozmazania powstałego na skutek fotografowania z ręki.Wtedy ISO możesz dać na najmniejsze - będzie mniej szumu, a więcej detali. A i z takim statywem nie naciskaj spustu od razu, tylko włącz autowyzwalacz, żeby całość się ustabilizowała i przestała chybotać :P