lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 406 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Zółte i ruszone. :( Nierównomierny cień na oczach i nosie z lewej strony jedna strona twarzy prześwietlona druga niedoświetlona.
No i takie mankamenty jak cień na policzku od kawałka włosów, lewa strona włosów daje wrażenie ze włosy są przetłuszczone no i chyba tyle. :)
oscaro: Nierównomierny cień na oczach i nosie z lewej strony jedna strona twarzy prześwietlona druga niedoświetlona.
Przecież to uroki światła bocznego. Nie wiem czemu wytykasz w tym momencie :D ew. efekt może być zepsuty przez jakość.
Ja np nie umiem robić zdjęć ludziom i patrzeć na swoje wypociny nie mogę :( jakieś rady?
Widzę, że temat się rozkręcił :D
To i ja coś wrzucę, przypadkowe z folderu. Zwykłe pstryki, ale mam do nich jakiś sentyment :)
Bez obrazy ale daleko temu do miana uroku. :) Światło boczne ma swój klimat ale w tym przypadku nie jest użyte przemyślanie. Zobacz po prawej efekt niedoświetlenia, widać gródki i niedoskonałości, za to po drugiej stronie masz już mydełko. Światło boczne niema oznaczać strat jakości na stronie oświetlanej i wyciągnięcia wad po stronie ciemnej.
Poszukaj na yt warsztatów fotografii portretowej, ewentualnie jakieś pdf'y.
oscaro: Bez obrazy ale daleko temu do miana uroku. :) Światło boczne ma swój klimat ale w tym przypadku nie jest użyte przemyślanie. Zobacz po prawej efekt niedoświetlenia, widać gródki i niedoskonałości, za to po drugiej stronie masz już mydełko. Światło boczne niema oznaczać strat jakości na stronie oświetlanej i wyciągnięcia wad po stronie ciemnej.
Nie pisałam o zdjęciu tylko o cechach, które wymieniłeś :D