Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  29 czerwca 2012
joker4444
joker4444: a Ty nie miałaś jakiegoś lustra Olka (e-420?)

Dobrze pamiętasz, e 410 ;)
Ale braciak mi zabrał do stolicy więc tak jakbym już nie miała póki co.
To foto , jedno z moich prób na tamtym aparacie mi kiedyś oceniałeś :D
oscaro
oscaro
  29 czerwca 2012

Zółte i ruszone. :( Nierównomierny cień na oczach i nosie z lewej strony jedna strona twarzy prześwietlona druga niedoświetlona.
No i takie mankamenty jak cień na policzku od kawałka włosów, lewa strona włosów daje wrażenie ze włosy są przetłuszczone no i chyba tyle. :)

asexualna
asexualna
  29 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Nierównomierny cień na oczach i nosie z lewej strony jedna strona twarzy prześwietlona druga niedoświetlona.

Przecież to uroki światła bocznego. Nie wiem czemu wytykasz w tym momencie :D ew. efekt może być zepsuty przez jakość.

Ja np nie umiem robić zdjęć ludziom i patrzeć na swoje wypociny nie mogę :( jakieś rady?

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  29 czerwca 2012

Widzę, że temat się rozkręcił :D
To i ja coś wrzucę, przypadkowe z folderu. Zwykłe pstryki, ale mam do nich jakiś sentyment :)

oscaro
oscaro
  29 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Przecież to uroki światła bocznego. Nie wiem czemu wytykasz w tym momencie :D

Bez obrazy ale daleko temu do miana uroku. :) Światło boczne ma swój klimat ale w tym przypadku nie jest użyte przemyślanie. Zobacz po prawej efekt niedoświetlenia, widać gródki i niedoskonałości, za to po drugiej stronie masz już mydełko. Światło boczne niema oznaczać strat jakości na stronie oświetlanej i wyciągnięcia wad po stronie ciemnej.

Konto usunięte
Konto usunięte: jakieś rady?

Poszukaj na yt warsztatów fotografii portretowej, ewentualnie jakieś pdf'y.
JuIia
JuIia
  29 czerwca 2012

Baardzo stare zdjęcie, jedno z pierwszych jakie robiłam.

oscaro
oscaro
  29 czerwca 2012
JuIia
JuIia: Baardzo stare zdjęcie, jedno z pierwszych jakie robiłam.

Dosyć fajne
JuIia
JuIia
  29 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Dosyć fajne

Oh !
oscaro
oscaro
  29 czerwca 2012
JuIia
JuIia: Oh !

No co;) ma to coś. Jest jakiś kawałek duszy w nim. :) To przecież na siłę nie będę szukał tam błędów, bo przecież i tak nie znajdę. :)
asexualna
asexualna
  29 czerwca 2012
oscaro
oscaro: Bez obrazy ale daleko temu do miana uroku. :) Światło boczne ma swój klimat ale w tym przypadku nie jest użyte przemyślanie. Zobacz po prawej efekt niedoświetlenia, widać gródki i niedoskonałości, za to po drugiej stronie masz już mydełko. Światło boczne niema oznaczać strat jakości na stronie oświetlanej i wyciągnięcia wad po stronie ciemnej.

Nie pisałam o zdjęciu tylko o cechach, które wymieniłeś :D
JuIia
JuIia
  29 czerwca 2012
oscaro
oscaro: No co;) ma to coś. Jest jakiś kawałek duszy w nim. :) To przecież na siłę nie będę szukał tam błędów, bo przecież i tak nie znajdę. :)

Oskar (?) co Ci sie stało?:ninja:
asexualna
asexualna
  29 czerwca 2012
JuIia
JuIia: Oskar (?) co Ci sie stało?

Nie ogarniam, co się dzieje się.
JuIia
JuIia
  29 czerwca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ogarniam, co się dzieje się.

d83ddc4d
oscaro
oscaro
  30 czerwca 2012
JuIia
JuIia: Oskar (?) co Ci sie stało?

Nowe leki:D
daenerys
daenerys
  30 czerwca 2012

I jakiś dystans do siebie chyba ma on :o :ninja: :D